Drie reizigers uit vliegtuig Eindhoven Airport na vondst verdachte koffer, anderhalf uur vertraging

31 maart 2016 om 20:21
nl
Bij Eindhoven Airport is donderdagmiddag een reiziger uit een vliegtuig gehaald vanwege de vondst van een verdachte koffer. Dat gebeurde op verzoek van de douane, bevestigt een woordvoerder van Eindhoven Airport tegen Omroep Brabant. De man reisde samen met twee anderen. Die zijn later vrijwillig uitgestapt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De koffer is in het bijzijn van de reiziger gecontroleerd door medewerkers van de douane. Of er iets is aangetroffen, is niet bekend. Mogelijk zaten er verdovende middelen in de koffer.
Het ging om de vlucht van Eindhoven naar Lissabon (Portugal). De vertraging liep op tot ruim anderhalf uur. Volgens een woordvoerder kwam het overgrote deel van de vertraging door de drukte in het luchtruim. Het vliegtuig vertrok direct nadat de drie mannen uit het vliegtuig waren.
'Onrustige sfeer'Een man die de uitzetting zag gebeuren, sprak van een onrustige sfeer in het vliegtuig. “Er werd zelfs gevraagd of er mensen uit het vliegtuig wilden. Niet echt een ontspannen vertrek van een weekendje weg”, zegt hij tegen Omroep Brabant. Inmiddels is de man met zijn gezin op weg naar Lissabon.
De douane is belast met de in- en uitvoer van goederen en met het bestrijden van smokkel. De overheidsdienst was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!