Welke 1 aprilgrappen werden er naar Omroep Brabant gestuurd? Nou deze

1 april 2016 om 16:29
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Je ziet ze vliegen! Chinees bezorgt door drone.
Omroep Brabant
Het zou zomaar kunnen, maar is het echt zo?
Omroep Brabant
Kinderen in carnavalsoutfit naar school (foto: Mira Linders)
1/12 1 april grap Laarbeek: poepklok voor honden
'Kikker in je bil!' of 'Je veter zit los!' Leuk, maar niet bijster origineel. Nee, dan al die pogingen die naar ons toe werden gestuurd. Daar zitten 1 aprilgrappen bij waar serieus hard over nagedacht is. Sommige trapten we in, de meesten hadden we zelf ook wel door. Hier een hilarische selectie.
Geschreven door

Brownies&DownieS gaat als een dolle. Zo goed zelfs dat het van oorsprong Veghelse concept een vestiging opent in New York. De Big Apple kan wel een hip eettentje met kundig personeel gebruiken. Hoe goed het idee ook, 1 april!
Snel zin in Chinees eten? Geen nood, Oriental Green House in Eindhoven brengt het je met een drone. Vanaf 1 april kan het. Niet echt. Wel leuk.
[youtube:body:https://youtu.be/_rsE0cCcq6c]
LOL! :-)Toegegeven, het was een goed bedachte actie. Geluiden voor emoji's op je smartphone. Een slechtziende wil tenslotte ook kunnen WhatsAppen.
Voor stichting Dedicon was het een kwestie van de studio induiken en opnemen maar. Althans, dat lieten ze ons denken. Het bleek een 1 april-grap te zijn. Wel één met een serieuze boodschap.
Carnavalskloffie als schooluniformBasisschool De Vijfmaster in Veghel maakte enkele weken bekend dat ze op termijn schooluniformen willen invoeren. Leerlingen mochten zelf een ontwerp aandragen, en deden ze vrijdag massaal. Alle kinderen uit groep acht trokken hun carnavalskostuum aan en presenteerden dat zo als het nieuwe uniform. Dit tot grote verbazing van de leraren. 
Typefoutje bedankt!Ook de 'grap' die leek te komen van de gemeente Woensdrecht werd door Omroep Brabant opgepikt en als nieuws gebracht. Er zou maar één stembureau zijn voor het aankomende referendum over Oekraïne op 6 april.
Het persbericht bleek te zijn verstuurd door 'iemand die zich voordeed als de gemeente Woensdrecht'. De gemeente kon er in ieder geval niet om lachen.
[tweet:body:https://twitter.com/GemWoensdrecht/status/715583189889245186]Poepklok in LaarbeekDe redactie kreeg ook persberichten waar onze wenkbrauwen van gingen fronsen. Want kun je een poepklok voor honden serieus nemen?
In Laarbeek zou een spoedberaad worden gehouden omdat de inwoners daar tot aan de knieën in de hondenpoep staan. Daarom mogen honden vanaf vandaag op gezette tijden worden uitgelaten. Gevalletje poep- en plashumor.
Week van de deelauto in Den BoschIn parkeergarage Wolvenhoek mag je alleen maar naar binnen als je met meerdere personen in de auto zit. En als je maar alleen bent, staat er een vrijwilliger op je te wachten om mee te rijden.
Trajectcontrole op bungalowparkWist je trouwens dat er in Bungalowpark L'Airpur in Baarle Nassau veel te hard wordt gereden? Daarom komt er een heuse trajectcontrole op het park. Oppassen dus want als je te snel gaat, struikel je misschien over je losse veter.
Om het zichzelf wat gemakkelijker te maken, wordt wijkagent Dirk Jansen uit Cuijk vanaf vandaag bijgestaan door een drone. Dat zal de boeven leren. Kan ook zijn dat de wijkagent ze ziet vliegen.
[tweet:body:https://twitter.com/WijkAg_CuijkNrd/status/715821981392879616]LuismutsLeerlingen van basisschool 't Klokhuis in Geldrop gaan vandaag massaal met een muts naar school. Dat moet, want er is hoofdluis gevonden. En dat helpt, een hoed of een muts. Is niet zo, maar de leerlingen trappen er graag in.
De Wijde Alm. Dat wordt de gezamenlijke naam van de drie gemeenten in Altena die samengaan. Dat lekte een ambtenaar per ongeluk aan de redactie van Digitaalburg.
Die maakte daar weer een mooi bericht van. Ook al zogen ze de inhoud daarvan compleet uit hun duim. "Ik heb al heel veel appjes en mailtjes gehad. De grap slaat blijkbaar aan", vertelt Hans van Beek van Digitaalburg gniffelend.
Oordeel zelfSommige initiatieven zijn overduidelijk een grap. Bij andere ligt dat toch lastiger inschatten. Dus oordeel zelf. Wat dacht je van Oud-Tilburgs? Komt er een groot dancefeest in een leegstaande V&D? Maakt Circus Renz een doorstart als kerstcircus? Willen Eftelingfans via een petitie afdwingen dat het pretpark in oorspronkelijke staat van 1952 hersteld wordt? Cameratoezicht in de bossen?
Niet altijd even makkelijk of wel soms? Voor ons af en toe ook een opgave om er wel of niet doorheen te prikken. Maar het is elk jaar een klein feestje het te doen. Dus blijf ze insturen die 1 aprilgrappen. En da's geen grap.
Net als deze file op de snelweg A2 trouwens. Heel Brabant staat er vast zo lijkt het. Blijkt toch een grap. Gelukkig, anders was het niet grappig. [tweet:body:https://twitter.com/mattiewietze/status/715785424745185284]

Wachten op privacy instellingen...