Footpool, nieuwe trend bij spelers Helmond Sport: 'Lekker voor ontspanning'

31 maart 2016 om 22:43
nl
Het lijkt een nieuwe rage te zijn binnen de selectie van Helmond Sport, het spelen van Footpool. Dat is simpelweg het spelen van poolbiljart, maar dan met de voet. In Snookertown in Helmond zijn sommige spelers met regelmaat te vinden.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het lijkt er op dat Mounir El Allouchi en Gillian Justiana de trendsetters zijn bij Helmond Sport. Beide spelers zijn vaak in Helmond bij Snookertown te vinden voor een potje Footpool. "Dit is precies hetzelfde als gewoon poolbiljart", zegt Mounir El Allouchi over de regels. "Alleen in plaats van met je handen doe je het met je voeten."  
Ontspanning en mentale tikjesFootpool wordt gespeeld door twee spelers of twee teams op een grote poolvoetbaltafel en de kleine harde ballen zijn vervangen door voetballen. Degenen die als eerste de eigen kleur ballen weet weg te spelen en daarna de zwarte in de pocket weet te schieten, is de winnaar. "Het is een stukje ontspanning, even over andere dingen praten", zegt Gillian Justiana.
Een beetje ontspanning kunnen de spelers van Helmond Sport wel gebruiken. Na het ontslag van coach Jan van Dijk staat de ploeg nu zeventiende in de Jupiler League. "We hebben inderdaad een vrije val gemaakt", zegt El Allouchi. "We hebben teveel mentale tikjes gehad. We hebben vaak in de laatste minuut een tegendoelpunt gekregen waardoor de kopjes zijn gaan hangen en we verloren. Dat gaat in de hoofden zitten."
Vertrouwen in goede afloopToch geloven beide spelers er nog in dat er dit seizoen nog een succesje behaald kan worden. Helmond Sport staat weliswaar zeventiende, maar slechts vijf punten af van een plaats in de play-offs. "Wat er ook is gebeurd en hoe laag we ook staan, iedereen heeft daar vertrouwen in", meent Justiana.  
De kans is groot dat zowel El Allouchi als Justiana volgend seizoen niet meer in Helmond spelen. El Allouchi is gehuurd van NAC en zal daar -hij heeft een doorlopend contract in Breda- terugkeren. Voor Justiana is genoeg belangstelling. "Er zijn een paar dingen die spelen, ook een club in de eredivisie is mogelijk", zo zegt hij.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.