Liefdesaffaire met wethouder in Woudrichem breekt fractievoorzitter op

1 april 2016 om 14:44
nl
Fractievoorzitter Bart Verkade van Progressief Altena in Woudrichem stapt op. Dat zou komen door een liefdesrelatie met wethouder Paula Jorritsma. Dat meldt BN De Stem donderdag.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Jorritsma, ook lid van Progressief Altena, heeft het bestuur laten weten van de affaire met Bart Verkade. Dat nieuws zorgde vorige week voor tumult in de raadsvergadering. De partner van Jorritsma kon zich op de publieke tribune niet meer beheersen, weet de krant.
Hij riep dat 'dit niets meer te maken had met het scheiden van bestuurslagen'. Hij dreigde zelfs Verkade 'voor zijn bek te slaan'. Burgemeester Arie Noordergraaf besloot de vergadering te schorsen tot de rust was terug gekeerd.
Verkade had al eerder een relatie met een voorlichter op het gemeentehuis. Jorritsma woonde samen en heeft vier kinderen.
Reactie Progressief Altena"Het bestuur en de fractie van Progressief Altena betreuren het terugtreden maar respecteren deze beslissing. Bart Verkade heeft op uitstekende wijze gefunctioneerd in de gemeenteraad van Woudrichem en is een gewaardeerd vertegenwoordiger van Progressief Altena geweest", zo reageerde de partij op haar website.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.