Video

Circus Herman Renz maakt doorstart: nee hoor, zegt geldschieter die dat mogelijk zou moeten maken

1 april 2016 om 14:17
nl
Het failliete circus Herman Renz zal in december een doorstart maken met een kerstcircus en het jaar daarop opnieuw gaan rondtrekken. Dat zegt directeur Milko Steyvers in een gesprek met Omroep Brabant. De investeerder die het volgens Steyvers mogelijk moet maken, weet ondertussen van niks.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Steyvers wil de naam van degene die zijn nieuwe zakenpartner zou worden niet noemen. Wel vertelt hij dat na het kerstcircus in december de banden met oud-sponsor Aad Ouborg van Princess werden aangehaald.
Ouborg weet van niets“Het is een 1 aprilgrap. Ik meld het meteen maar even", zo reageert Aad Ouborg. "D`r zijn geen onderhandelingen tussen mij en Milko Steyvers. Het lijkt me dat het om een 1 aprilgrap gaat.”  
In februari van dit jaar werd de tent van het failliete Circus Herman Renz nog geveild in opdracht van de belastingdienst. Een tweede veiling volgende maand houdt de kleine directeur echter niet tegen om een comeback aan te kondigen.
Concepten geschrevenBeter nog, hij is overtuigd van een doorstart. "In ieder geval gaan we proberen om met de kerst een kerstcircus neer te zetten. Dan hopen we iets uit de grond te stampen, waar heel Nederland hopelijk op zit te wachten." De voormalig clown vertelt daarbij dat de eerste concepten al zijn geschreven en er, naar eigen zeggen, goed uitzien.
Steyvers wil heel graag dat de naam Herman Renz in Nederland blijft bestaan. "Dat zijn we verplicht aan Herman en Diana." Het koppel richtte in 1991 het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz junior op. In 1996 kwamen ze beiden om het leven door koolmonoxidevergiftiging.
Volgende veilingOndertussen staat voor mei een volgende veiling gepland. De kijkdagen staan gepland voor 6 en 7 mei, de veiling sluit zelf op 10 mei.
Een 1 aprilgrap is het niet. Met welke geldschieter de oud-directeur van Circus Renz zijn plannen ten uitvoer gaat brengen, is een raadsel. Aad Ouborg in ieder geval niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.