Tien jaar geleden: bizarre dood PSV-supporter schokt Brabant - Omroep Brabant

Tien jaar geleden: bizarre dood PSV-supporter schokt Brabant

1 april 2016 om 14:11
nl
Vrijdag 1 april is het tien jaar geleden dat Veldhovenaar Maarten Berg (25) op bizarre wijze overleed. Maarten bezocht zaterdagavond 1 april 2006 met vrienden de wedstrijd RBC-PSV in Roosendaal. Toen hij met een groep vrienden na afloop richting de stad trok ging het mis.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Bij de Kade verloor de groep hem uit het oog. Nergens meer te zien. Na een dagenlange zoektocht werd Maarten uiteindelijk dood gevonden in het water.
Volgens de politie is hij waarschijnlijk in de Vliet gevallen toen hij op de Kade stond te plassen. "Maarten was bij mij dat weekend op bezoek. Wij zouden samen naar de wedstrijd gaan", zegt een Roosendaalse vriendin van destijds.
ZoektochtToen de Veldhovenaar zich zondagochtend nog steeds niet had gemeld, besloten zijn vrienden en familieleden een zoekactie te beginnen. Ook werd de politie ingeseind. De zoektocht werd groots opgezet met boten op de Vliet.
GevondenHulpdiensten waren sinds maandag in De Vliet op zoek. Het lichaam werd gevonden in de buurt van de plek waar Maarten voor het laatst werd gezien. Daar werden dinsdagmiddag bloemen en sjaals van PSV en RBC neergelegd en een stuk van de grasmat van PSV.
HerdenkingTien jaar na het verschrikkelijke ongeluk gaan familie en vrienden naar de Vliet om Maarten te herdenken. "In het begin deden wij dat elk jaar maar daarna niet meer. Nu, tien jaar later, is het een speciaal moment om te herdenken", zegt de vriendin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.