Jurgen Streppel gelooft niet dat er aan zijn stoelpoten wordt gezaagd bij Willem II

1 april 2016 om 13:23
nl
Na twee weken zonder competitievoetbal hoopt Willem II zich met een eindsprint zo snel mogelijk veilig te spelen. Met, op wat kleine aanpassingen na, een ongewijzigde strategie, hoe stroef de laatste periode ook was.Op het moment dat je verwacht dat het stormt in Tilburg, beweert trainer Jurgen Streppel nog altijd dat hij in alle rust kan werken.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Na de kansloze missie tegen PEC Zwolle, Willem II werd van de mat geveegd en met 4-1 naar huis gestuurd, hadden de Tilburgers veertien dagen om de boel te resetten. Meteen na het duel in Zwolle zei de naar SC Heerenveen vertrekkende Jurgen Streppel schuldbewust dat hij zijn ploeg de lange bal had moeten laten hanteren. Dat blijkt geen inleiding tot een wijziging van het systeem, zegt Streppel nu voor het volgende thuisduel tegen FC Twente.
"FCTwente komt hier om in te zakken, dan zit er weer een eigen verhaal aan die wedstrijd", aldus de coach die met Willem II vijftiende staat in de eredivisie. "We willen vanuit de keeper via de achterhoede en de verdediging naar de voorhoede gaan. Op dit moment zijn we daar niet goed genoeg in. Dan moet je een station overslaan. Dat is een aanpassing op het moment dat je onder druk staat.Maar als de tegenstander inzakt, kunnen we ons eigen spel weer gaan spelen. Ik bedoel dus meer dat we een element hebben toegevoegd aan ons spel, op momenten dat dit nodig is. We gooien de strategie echt niet overboord."
'Ik onaantastbaar? Het zou arrogant zijn als ik ja zeg'Ondanks de precaire sportieve situatie en de scheurtjes die van buitenaf in het bastion zichtbaar werden, zegt Streppel dat hij nog altijd geen immense druk ervaart. Ook niet als het om zijn positie gaat. "Als ik zeg dat ik onaantastbaar ben, zou ik arrogant zijn. Maar ik heb geen enkel signaal dat er aan mijn stoelpoten gezaagd wordt, helemaal niets. Ik kan met de staf in rust werken. Ik wil dolgraag deze club in de eredivisie achterlaten, want als trainer ben je ook zo goed als de manier waarop je de club achterlaat."
Geheim wapenDaar heeft Streppel nog zes wedstrijden de tijd voor. De kans is groot dat hij in een van die duels de 18-jarige spitsAsumah Abubakar zijn eredivisiedebuut laat maken. De Ghanees mocht onlangs, bij absentie van de geblesseerde Ogbeche, al opdraven in de met 0-2 verloren oefenwedstrijd tegen MVV."Een geheim wapen", zo wordt Abubakar omschreven door Streppel. "Snel, sterk en opportunistisch. We mogen geen wonderen van hem verwachten. Maar het is een jongen met mogelijkheden, die kunnen we nog best gaan gebruiken."
Andersen met goede zin terug uit DenemarkenVerder hoopt Streppel dat ook Lucas Andersen een opleving krijgt in de laatste fase van de competitie. De Deen werd in Zwolle vanwege een vormdip nog buiten de basis gelaten, maar na een trefzeker en succesvol avontuur met Jong Denemarken is Andersen met een frisse kop weer terug in Tilburg gekomen. "Hij heeft gescoord en hij heeft het fijn gehad daar. Het was goed voor hem om even weg te gaan uit Tilburg. Tegen Twente uit was hij de uitblinker, we verwachten wat van hem in de thuiswedstrijd", zo hintte Streppel dat hij de Deen weer terug laat keren in zijn basisopstelling.
Tegen FC Twente kunnen Guus Hupperts, Anouar Kali en Bartholomew Ogbeche wegens uiteenlopende blessures niet in actie komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.