Video

Ralph droomt al zijn hele leven van een stripboek

1 april 2016 om 19:21
nl
Al zijn hele leven droomt Ralph Dikmans van een eigen stripboek, maar nu wordt het eindelijk werkelijkheid. Zondag presenteert hij op de Belgische signeerdag zijn strip 'Net even iets anders, man'.
Profielfoto van Kersten Anne
Geschreven door
Kersten Anne

Dat hij ooit nog eens zélf een stripboek zou maken, had hij allang niet meer verwacht. "Vroeger was het mijn droom, maar op een gegeven moment zei mijn vader dat het nooit zou lukken en toen ben ik leraar geworden." Als kind deed hij niets anders dan stripjes tekenen. "Helaas gaf ik ze vroeger altijd weg, daarom heb ik ze nu niet meer."
UitgeverToch is het Ralph gelukt om een strip uitgegeven te krijgen. "Het was heel toevallig. Ik was op een beurs en wilde de striptekenaars bedanken, dus ik had ze getekend in een stripje met mijn superheld 'Anders-man'. Catherine van uitgeverij het Mannekesblad zag deze strips en zei: 'Als jij me een stripboek vol met dit soort tekeningen geeft, dan heb jíj een uitgever!"
Als het aan Ralph ligt, zou hij fulltime met striptekenen bezig zijn. "Ik ben realistisch. Ik denk niet dat ik hiervan kan leven. Maar als ik parttime les zou kunnen geven en de andere helft van de tijd met striptekenen bezig zou kunnen zijn, dan zou ik heel erg blij zijn."
Nóg beter dan het eersteIn een krappe vier maanden heeft hij een heel stripboek vol getekend, dat zondag 3 april gepresenteerd wordt. "Ik ben inmiddels alweer bezig met een tweede album, dat nóg beter wordt dan het eerste!"
Waar het eerste album verticaal werkt en één grap/scène per pagina heeft, pakt Ralph het voor het tweede album anders aan. Daar werkt hij met horizontale pagina's, waar één tekening op staat. "In deel 1 gaat 'Anders-man' naar stripbeurs en komt daar allerlei striptekenaars tegen. In het tweede deel heb ik bijvoorbeeld een grap met een koning, die een aantal keer in het album terug zal komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.