Zaak tegen 'digitale kinderlokker' Aydin C. een maand uitgesteld

1 april 2016 om 15:23
De behandeling van de zaak tegen Aydin C. uit Tilburg begint 29 april. De rechtbank in Amsterdam heeft dit vrijdag besloten. C. wordt verdacht van het maken van kinderporno en het afpersen van meer- en minderjarige mannen en vrouwen via internet. Hij is ook verdachte in de geruchtmakende zaak van het Canadese meisje Amanda Todd.
Profielfoto van Mathijs Pennings
Geschreven door
Mathijs Pennings

De advocaat van C., Robert Malewicz, had vanwege het enorme complexe dossier gevraagd om uitstel tot na de zomer. De rechter vond een maand voorbereidingstijd genoeg voor hem. Aydin C. was bij de zitting aanwezig. [tweet:body:https://twitter.com/MathijsPennings/status/715817592506687488]
Dossier overgenomenDe zaak loopt al twee jaar, maar Malewicz is pas sinds kort de raadsman van de verdachte. Hij heeft het dossier overgenomen van Christian van Dijk nadat die zich had teruggetrokken uit de zaak die eigenlijk vrijdag zou beginnen.
Malewicz moet het hele dossier voor het eind van deze maand hebben bestudeerd. Of dat lukt vraagt hij zich ernstig af. "Zo niet dan vraag ik de 29e mogelijk opnieuw om aanhouding van de zaak", waarschuwt de raadsman.
BlijDe advocaten van de slachtoffers zijn blij met het besluit van de rechtbank. Uitstel tot het najaar was een 'horrorscenario' geweest voor hun cliënten, zo zeggen ze. In totaal telt deze zaak 39 slachtoffers uit binnen- en buitenland.
De geruchtmakende zaak rond Amanda Todd wordt mogelijk in Canada gevoerd. Het land heeft daarom om uitlevering van Aydin C gevraagd. De Amsterdamse rechter beslist 12 mei over die uitlevering aan Canada.
Lees alle berichten over de zaak-Amanda Todd terug op onze themapagina.[YouTube:body:https://youtu.be/HT0o-bCnugo]

Wachten op privacy instellingen...