Video

Kerk in Wanroij en kapel in Sint Hubert beklad met 'satanster'

1 april 2016 om 17:44
nl
Onbekenden hebben de Sint-Corneliuskerk in Wanroij en de kapel op de hoek van de Pastoor Jacobsstraat en de Wethouder Lemmenstraat in Sint Hubert beklad met graffiti en leuzen. Dat werd vrijdag ontdekt. Op de muren staan een satanster, het woord 'Verraders' en de letters 'WWW'. Het is niet de eerste keer dat kerken in het Land van Cuijk zijn beklad.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Een satanster is een pentagram, maar dan op zijn kop. In het modern satanisme wordt het symbool gebruikt als teken van de duivel. Het kerkbestuur in Wanroij heeft aangifte gedaan bij de politie.
'Kwetsend voor veel mensen'Rens Hendriks, voorzitter van het parochiebestuur, noemt de actie 'zielig' en 'psychopathologisch'. "Het kost ons veel geld en het is bovendien kwetsend voor veel mensen." Hij heeft geen idee wie er achter het vandalisme zit.
Bekladdingen op acht andere kerkenAcht kerken in Oeffelt, Sint Anthonis, Wilbertoord, Mill, Langenboom, Haps, Oploo en Cuijk waren een maand geleden ook het doelwit van bekladdingen. Ook deze gebouwen werden voorzien van hetzelfde pentagram en de letters 'WWW'.
Het is onbekend wie er achter de bekladdingen zit. De politie kon vrijdag niet zeggen of de twee zaken met elkaar te maken hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.