Eis: 18 jaar cel tegen Wim S. voor moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel

1 april 2016 om 18:11 • Aangepast 21 november 2020 om 11:35
nl
Justitie heeft vrijdag voor de rechtbank in Breda 18 jaar cel geëist tegen Wim S. voor de moord met voorbedachte rade op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel. "Ik acht hem schuldig aan deze gewetenloze, laffe en harteloze daad. Hij bedroog Heidy, hij bedroog zijn kinderen", aldus de officier van justitie.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Heidy Goedhart werd in december 2010 dood gevonden in haar achtertuin, terwijl het huis overhoop was gehaald. Er waren geen inbraaksporen en er was niets meegenomen uit het huis.
InbrekersS. heeft altijd ontkend dat hij iets met de moord te maken heeft. Hij zegt dat Heidy Goedhart is overlopen door inbrekers. Dat scenario is volgens de officier van justitie erg onwaarschijnlijk.

Wachten op privacy instellingen...

Het sneeuwde op de avond van Heidy's dood flink en in de sneeuw zijn geen vluchtsporen gevonden. Ook vindt justitie het vreemd klinken dat inbrekers eerst iemand doden en vervolgens een huis overhoop halen zonder iets mee te nemen.
LEES OOK: 'Wim S. wachtte Heidy Goedhart op met een straatklinker, sloeg haar bewusteloos en wurgde haar'
Geen fysiek bewijsTegen Wim S. is nooit fysiek bewijs gevonden. S. werd twee keer opgepakt. De eerste keer moest hij worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
Uiteindelijk was er een grote undercoveroperatie nodig om Wim S. opnieuw op te pakken. Daarin gaf hij expliciete details over de dood van Heidy Goedhart.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Ging justitie te ver om Wim S. de moord op Heidy Goedhart te laten bekennen?
Bob-sleutelhangerOnder het lichaam van Heidy Goedhart vonden agenten een sleutelbos met een Bob-sleutelhanger. Volgens Wim S. is die sleutelhanger van hem en had Heidy een Heineken-sleutelhanger voor haar fiets. S. wist lange tijd niet dat de sleutel onder Heidy's lichaam werd gevonden.
Later kwam hij daar weer op terug en zei hij dat Heidy de bewuste avond de Bob-sleutelhanger bij zich had. Volgens justitie is dat een voorbeeld van hoe Wim S. omgaat met de begrippen 'waarheid' en 'betrouwbaarheid.'
LEES OOK: Wim S. kocht motor van 37.000 euro als rouwverwerking in zaak-Goedhart: ‘Heidy had het zo gewild'
Kinderen HeidyDe twee kinderen die Heidy Goedhart en Wim S. samen hadden, zijn ondergebracht bij twee verschillende pleeggezinnen. S. is een nieuw gezin begonnen met de vrouw met wie hij tijdens zijn relatie met Heidy Goedhart vreemdging.

Wachten op privacy instellingen...


Hij heeft afstand gedaan van zijn twee zonen. "Mijn kleinkinderen, de kinderen van Heidy, hij heeft ze gewoon gedumpt", sprak de vader van Heidy Goedhart daarover in een slachtofferverklaring.
Emotionele slachtofferverklaringOok de zus van Heidy Goedhart sprak in de rechtszaal. Ze gaf aan dat ze jarenlang niet wist dat ze iemand zonder geweten in de familie hebben gehad. "Wim, ik vergeef je nooit", besloot Heidy's zus haar verhaal. Wim S. reageerde uiterlijk onbewogen op de verklaringen.
Maandag reageert advocaat Arthur van der Biezen op de eis van justitie. Naar verwachting duurt het weken voordat de rechter met een uitspraak komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.