PSV-coach Cocu enthousiast over AZ-spits Vincent Janssen: 'Wordt nauwlettend gevolgd door ons'

1 april 2016 om 21:48
nl
PSV-trainer Phillip Cocu was vrijdagmiddag op het wekelijkse perspraatje opvallend positief over Vincent Janssen. De spits van AZ, zaterdagavond tegenstander van PSV, wordt volgens Cocu dit seizoen nadrukkelijk gevolgd door de scouting van zijn club.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Cocu is vooral enthousiast over de ontwikkeling van Janssen dit seizoen. "Zelfs het verschil vóór en ná de winterstop is opvallend. Zo heeft hij zijn stappen elk jaar gemaakt. Hij heeft zich snel aangepast aan het niveau waarop hij is gaan spelen. Zowel in de Jupiler League als nu bij AZ. Door die prestaties heeft hij een uitnodiging gekregen voor het Nederlands Elftal en ook daar heeft hij zich laten zien."
Met Luuk de Jong heeft PSV al een spits van formaat, maar toch laat Cocu merken dat zijn club ook wel interesse in Janssen heeft. "Spelers die opvallen, houden wij in de gaten en volgen we. We kijken eerst naar onze eigen jeugd, dan kijken we naar Nederlandse spelers en dan naar buitenlandse spelers. Dat is de volgorde. En spelers die opvallen, worden nauwlettend gevolgd door ons."
Eigen kwaliteitenPSV vindt Vincent Janssen dus een interessante speler, die ook mét Luuk de Jong zou kunnen spelen. Want beide spitsen hebben zo hun eigen kwaliteiten.
Cocu: "Luuk is echt een aanspeelpunt voor een team. Koppend ook heel sterk. Vincent Janssen speelt veel vanuit de beweging. Maar zeker in de zestien meter weet hij zijn lichaam goed te gebruiken en met beide benen te scoren. Ze hebben dus verschillende kwaliteiten, maar zijn allebei hele goede spitsen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.