Lurling blikt terug op zijn carrière: 'Stoppen was moeilijkste beslissing ooit'

1 april 2016 om 20:17 • Aangepast 21 november 2020 om 11:35
nl
Anthony Lurling hangt na 22 jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij is bijna 39 en vindt het tijd om het trainersvak in te gaan. Maar het besluit om te stoppen valt hem zwaar. In het voetbalprogramma FC Onder Ons vertelt hij uitgebreid over zijn lange en boeiende voetbalcarrière. "Ik sta achter mijn besluit om te stoppen, maar het doet best wel pijn."
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Lurling debuteerde in 1994 bij FC Den Bosch als profvoetballer. In dat jaar pleegde zanger Kurt Cobain zelfmoord, brak Marco Borsato door met het nummer 'Dromen zijn bedrog' en werd Nelson Mandela president van Zuid-Afrika.
BeeldvormingIn die lange carrière is er ook een beeld ontstaan van Lurling als een 'irritant mannetje'. De aanvaller baalt van deze beeldvorming. "Toen ik bij Feyenoord speelde, kreeg ik van FC Groningen-supporters het stempel 'matennaaier'. En dat heb ik tien jaar lang bij me gedragen. Nederlanders zijn een beetje kuddemensen. De helft die wist niet eens waarover het ging en riep maar wat na. Ik ben nooit een matennaaier geweest."
Lurling geeft in FC Onder Ons wel toe dat hij af en toe irritant kon zijn, maar dat had meer te maken met zijn winnaarsmentaliteit. "Ik deed alles om te winnen. Als ik een keer door moest lopen op een keeper dan deed ik dat."

Wachten op privacy instellingen...

Debuut JanssenNiet alleen Lurling komt aan bod in FC Onder Ons. Ook het droomdebuut van Ossenaar Vincent Janssen komt ter sprake. De aanvaller van AZ maakte vorige week zijn debuut bij het Nederlands Elftal. Tegen Engeland wist hij zelfs te scoren en een assist te maken. "Hij zoekt zijn grenzen op en die grenzen blijken verrassend hoog te liggen", is de conclusie van PSV-watcher Rik Elfrink.

Wachten op privacy instellingen...

Naast Anthony Lurling zit dus ook PSV-watcher Rik Elfrink als gast aan tafel bij FC Onder Ons. De presentatie is in handen van Job van der Zon. Het voetbalprogramma is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.