Muskens en Piek verliezen van wereldtoppers: 'We hebben mooie dingen laten zien'

1 april 2016 om 18:21
nl
Selena Piek en de Goirlese Eefje Muskens zijn er vrijdag niet in geslaagd de halve finales van het India Open te bereiken. Op het badmintontoernooi in New Delhi legden de Nederlandse vrouwen het af tegen de huidige nummers 1 van de wereld: Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi uit Japan. Het werd 21-16 en 21-17.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Japanse vrouwen waren als derde ingeschaald, maar werkten zich in de aanloop naar het toernooi weer op naar de eerste plaats op de wereldranglijst. Die heroverde status maakten ze tegen de Nederlandse vrouwen (elfde van de wereld) waar. In de eerste set nam het Japanse duo direct afstand en gaf het de Nederlandse vrouwen geen kans meer langszij te komen.
In de tweede set pakten Muskens en Piek wel een voorsprong, maar het Japanse tweetal reageerde met acht punten op rij. Na veertig minuten stond de zege voor Matsutomo en Takahashi vast.
'Hebben mooie dingen laten zien'Muskens had de smoor in, maar was al met al toch tevreden over de verrichtingen. "We bleven geduldig en hebben mooie dingen laten zien. Op naar volgende week, dan staat Maleisië op het programma.'' Dat betreft een toernooi uit de Super Series.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.