Astana-kopman Lars Boom kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen: ‘De benen voelen goed’ - Omroep Brabant

Astana-kopman Lars Boom kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen: ‘De benen voelen goed’

1 april 2016 om 20:26
nl
Het is weer de tijd van de wielerklassiekers. Zondag is de Ronde van Vlaanderen en volgende week Parijs-Roubaix. Verwacht wordt dat Lars Boom uit Vlijmen, kopman van de Astana-ploeg, hoge ogen gaat gooien. “De benen zijn goed en het weer wordt mooi.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Boom is de laatste weken druk bezig met de voorbereiding op het wielerseizoen. “Die voorbereiding was niet ideaal, maar is wel goed verlopen. Ik voel me prima en dat is belangrijk voor de komende tijd.”
‘Je moet wel rustig blijven’ Zelfs staat de kopman van de Astana-ploeg te trappelen om te beginnen en dat kan hij doen in Vlaanderen. “Je moet zelf wel rustig blijven en het even doen zondag. En vooral de ploeg.”
Het strijdplan van Boom is al klaar. “In het begin goed koersen en zorgen dat ik zo weinig mogelijk energie verspil voordat ik de finale inga. Ik hoop mee te gaan met een mooie groep en een beetje voorin te kunnen zitten en dan zien we wel. De Ronde van Vlaanderen is sowieso een aparte koers.”
‘Nog niet bezig met de toekomst’ Het contract van Boom loopt af, maar hij lijkt nog niet echt met de toekomst bezig te zijn. “De onderhandelingen lopen wel lekker. Daarna zien we wel weer. Daar maak ik me niet druk om.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.