Megasmokkel 5000 kilo cocaïne: vierde verdachte opgepakt - Omroep Brabant

Megasmokkel 5000 kilo cocaïne: vierde verdachte opgepakt

1 april 2016 om 21:51
nl
De politie heeft afgelopen woensdag een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de smokkel van vijfduizend kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. Het gaat om een 41-jarige man uit Den Haag. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Afgelopen dinsdag werd een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De twee zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Hun voorlopige hechtenis is verlengd met twee weken. In totaal zijn er nu vier verdachten aangehouden. Vorige week werden een 33-jarige man uit Drimmelen en een 50-jarige manuit Breda opgepakt.
Coke tussen ananassenDouaniers ontdekten de cocaïne maandag tijdens een controle in de Belgische haven. Ze vonden de harddrugs in een vrachtcontainer tussen een lading ananassen.
De Belgische douane en politie zagen dat de container als bestemming Nederland had. Ze haalden de drugs weg en lieten de container alsnog naar Nederland transporteren.
LEES OOK: Mega cokevangst Drimmelen in zes foto’s: politie onderzoekt codenamen ‘Nerd’ en ‘Fox
De lading coke heeft een straatwaarde van 150 miljoen euro. Voor zover bekend gaat het om één van de grootste cocaïnevangsten ooit. De politie sluit niet uit dat op de vangst van deze grote partij 'een reactie' kan komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.