Video

Standbeeld brengt RKC geen geluk: FC Eindhoven wint in Waalwijk

1 april 2016 om 23:50 • Aangepast 21 november 2020 om 11:34
nl
De scherpe blik van een betonnen Martin Jol heeft RKC nog geen succes gebracht. FC Eindhoven won vrijdag in Waalwijk met 2-1.
Profielfoto van
Geschreven door

Niet voor het eerst dit seizoen bleken de corners van FC Eindhoven levensgevaarlijk. Dario van den Buijs kan met z’n traptechniek de balletjes panklaar op het hoofd van een medespeler leggen. Zijn geheim? "Ik laat ‘m gewoon vliegen, dat is mijn recept denk ik.”
Twee keer KastaneerBij de 0-1 was Gervane Kastaneer het eindstation. De 0-2 kwam ook op naam van Kastaneer, maar die kon daar niet zo heel veel aan doen. Keeper Tamati Williams tastte mis en sloeg de bal richting eigen doel. Via Kasteneer ging de bal over de lijn.
Bij die 0-2 stand leek de wedstrijd na een half uur eigenlijk al gespeeld. "Het vuur ontbrak", zag ook RKC-trainer Peter van den Berg.
Op jacht naar aansluitingPas na rust werd ‘t weer een echte wedstrijd. Met invallers Nick Coster en de altijd dreigende Rigino Cicilia ging RKC op zoek naar de aansluitingstreffer. En met succes.
Coster werd onderuit gehaald in het strafschopgebied van FC Eindhoven. Weliswaar ging hij nogal theatraal naar de grond, maar de penalty was terecht. Pieter Langedijk schoot feilloos binnen: 1-2.
RKC ruikt bloedMet nog een halfuur te spelen rook RKC bloed. De lange Cicilia was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Hij claimde ook nog een aantal penalty’s. ("Eén keer werd ik duidelijk aan m'n hand getrokken"), maar tevergeefs. Gescoord werd er niet meer.

Wachten op privacy instellingen...

Ode aan Martin JolVoor het begin van de wedstrijd werd op de tribune van het RKC-stadion een standbeeld van Martin Jol onthuld. Jol is uitgeroepen tot de beste trainer in 75 jaar RKC en daarom heeft ie vanaf nu z’n eigen betonnen beeld.
LEES OOK: Martin Jol zit vanaf nu iedere wedstrijd in het RKC-stadion
Veel geluk bracht dat standbeeld RKC dus nog niet. De ploeg blijft door de nederlaag allerlaatste in de Jupiler League. FC Eindhoven blijft meedoen om de tweede plek, maar zag concurrent VVV-Venlo ook winnen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.