Enerverende Sparta-NAC eindigt in gelijkspel: 'Geluk moet in nacompetitie tevoorschijn komen'

2 april 2016 om 01:44 • Aangepast 21 november 2020 om 11:34
nl
NAC Breda heeft vrijdagavond in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. In het leuke, maar niet hoogstaande duel werden allebei de goals gescoord in de tweede helft. Sparta moet de titel uitstellen en NAC loopt averij op in de strijd om de tweede plaats.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Sparta-NAC, eigenlijk een affiche voor de eredivisie, begon spectaculair. Scheidsrechter Janssen legde de bal al na twee minuten op de stip nadat Sparta-verdediger Denzel Dumfries in het zestienmetergebied een overtreding beging op Divine Naah.
Te slapSjoerd Ars meldde zich voor de pingel maar schoot de bal veel te slap in, die daardoor een makkelijke prooi werd voor keeper Kortsmit. "Je krijgt na drie minuten een mooie kans om je elftal op voorsprong te zetten, maar dan ga je achter de bal staan en begin je te twijfelen", zegt Sjoerd Ars na afloop. "En twijfel is een slechte raadgever. Zo'n bal moet je gewoon binnen schieten en ik baal er van. Maar op dat moment moet je gewoon verder."
Sparta, op jacht naar de titel in de Jupiler League, putte er moed uit en werd direct daarna twee keer gevaarlijk via Breuer en Verhaar. Daarna raakten de machtsverhoudingen tot aan de rust weer in balans met een aantal kansjes voor beide ploegen.
Revanche van ArsIn de tweede helft begon NAC sterk. Nadat Enes Ünal de afronding van een prima counter verprutste, was collega-spits Sjoerd Ars in de 52e minuut wel trefzeker. De aanvaller maakte hiermee zijn gemiste strafschop goed, 0-1. "Ik ka er wel omheen draaien, maar het geeft dan toch een lekker gevoel", zegt Ars over de treffer. "Als je een penalty mist, baal je daar enorm van. Dan is het toch lekker dat je de 0-1 kan maken."
Ook na de goal had de Bredase ploeg het betere van het spel en kreeg goede kansen via Mats Seuntjens en Kenny van der Weg.
Herstel SpartaSparta, de club vierde vrijdag de 128e verjaardag, was het even helemaal kwijt. Toch wist de Rotterdamse ploeg even later de rug weer te rechten en drukte NAC naar achter.
In de 72e minuut verschalkte Ryan Sanusi NAC-goalie Ten Rouwelaar met een knal van afstand, 1-1. Gescoord werd er daarna niet meer, ondanks een reeks kansen voor beide teams.

Wachten op privacy instellingen...

"De bal werd geblokt en vloog over de keeper heen", blikt NAC-spits Sjoerd Ars terug op het moment. "Dat is een beetje tekenend voor het seizoen, maar ik ben heel blij met wat we vandaag hebben laten zien. En als we zo doorgaan, moet ook dat soort dingen wel goed komen.Het geluk wat hier nu missen, moet straks in de play-offs maar tevoorschijn komen."
Averij, maar tevredenSparta moet door het gelijke spel en de uitslagen bij de concurrenten nog even wachten op de titel in de Jupiler League. NAC loopt wat averij op in de strijd om de begeerde tweede plaats.
"Ik heb goed voetbal gezien en ben heel tevreden over wat ik gezien heb", zegt NAC-trainer Dijkhuizen over het spel van zijn ploeg. "Een goede vechtlust en een goede organisatie. Natuurlijk hebben we ook wat weggegeven, maar Sparta is een goede ploeg. We hebben nog een wedstrijd tegoed, dus we hebben nog alle mogelijkheden om tweede te worden. Het is stabieler en ze knokken meer voor elkaar. Dat geeft veel vertrouwen voor de play-offs."

Wachten op privacy instellingen...


Andere uitslagen Brabantse ploegen Jupiler LeagueRKC-FC Eindhoven 1-2FC Dordrecht-Helmond Sport 0-2VVV-Venlo-FC Den Bosch 2-1

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.