Video

Moerdijk krimpt maar Manon en Mascha gaan er juist wonen

2 april 2016 om 14:51 • Aangepast 21 november 2020 om 11:33
nl
Moerdijk, zowel vervloekt als geliefd, maar hoe is het er om er te wonen? Dat vroegen Mascha de Rooij en Manon Peeters zich af. Om een antwoord te krijgen op die vraag gaan ze er drie maanden wonen, in een huis aan de Steenweg. Ze verlaten Breda met hun mannen en kinderen om zich onder te dompelen in het Moerdijkse leven. Al hun avonturen zullen in het najaar te zien zijn in het het tv-programma M&M in Moerdijk op Omroep Brabant.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Hoe dat er precies uit gaat zien weten ze nog niet. "We zullen zien of het leuk is in Moerdijk", zegt Manon. Het duo is tot nu toe vooral bezig met het inrichten van het huis.
Ze komen terecht in een leegstaand huis met een gedateerd interieur. "We proberen er zoveel mogelijk kleur in te stoppen." Mascha vertelt trots dat veel spullen van de kringloop komen. "Ook die leuke oranje tuinstoelen."
De Moerdijkregeling"We werden getriggerd toen we over de Moerdijkregeling hoorden", vertelt Manon. Deze regeling is een garantie voor de inwoners dat ze hun huis sowieso verkocht krijgen. Met deze regeling wil de gemeente Moerdijk mensen niet stimuleren te vertrekken, maar ze zekerheid geven. Op deze manier zou leegloop van het dorp voorkomen moeten worden.
"Er zijn veel mensen die weg willen uit Moerdijk door de zware industrie, maar we merken ook dat er heel veel mensen zijn die zich er ontzettend voor inzetten", zegt Manon. "In een dorp waar maar 1100 mensen wonen zijn er ontzettend veel echte ambassadeurs", vertelt Mascha.

Wachten op privacy instellingen...

Appelflappen en taartHet duo kreeg de sleutels van hun tijdelijke huis pas een paar dagen geleden, maar ze zijn nu al warm verwelkomd. "We hebben van een bakker de lekkerste appelflappen van de regio gekregen en een taart van de gemeente. Met de buren hebben we nog geen kennis gemaakt, maar al wel met de mensen van de buurtsuper."
De dames verhuizen niet alleen naar Moerdijk, hun gezinnen gaan mee. Manon neemt haar man en twee kinderen mee. "Ze zijn 1 en 4 jaar oud, dus ze vinden het vooral heel erg leuk allemaal. De oudste rent graag rondjes rond het huis."
Daan, de vriend van Manon is cameraman en zal dus ook regelmatig helpen bij opnames. "Ze vroeg of ik mee ging en ik vond het prima. Ik ben vooral erg blij met de grote tuin, daar kan ik dan lekker een krantje lezen."

Wachten op privacy instellingen...

Op woensdag 13 april zijn Manon en Mascha te gast bij Onder Ons. Het programma M&M in Moerdijk wordt in het najaar uitgezonden op Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.