Open Huizen Dag groot succes: gemiddeld vier bezoeken per huis

2 april 2016 om 21:43
nl
De Open Huizen Dag was zaterdag een groot succes. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Ieder koophuis had gemiddeld vier bezoeken.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In totaal stelden eigenaren van in totaal 36.341 huizen hun huis zaterdag open voor publiek. In Brabant ging het om 6.168 huizen, waarvoor de belangstelling in de meeste gevallen groot was. Onder meer voor deze negen duurste huizen.
LEES OOK: Pssst, huisje kopen? Dit zijn de 9 duurste huizen in Brabant
Recordbezoeken voor FundaBelangstellenden stortten zich voor de huizendag massaal op foto's en bijbehorende teksten op huizensite Funda. Die site noteerde recordbezoeken die de servers deden roken. "Woensdag, donderdag en vrijdag waren gemiddeld 1,5 miljoen bezoeken per dag", zegt de NVM.
Ook verschenen er waarschijnlijk veel appeltaarten op het aanrechtblad zaterdag. De eigenaren van de 36.341 deelnemende huizen verwerkten namelijk naar schatting een duizelingwekkende 135.000 bezoeken. Dit vertaalt zich tot een gemiddelde van zo'n vier bezoeken per huis, becijferde de NVM.
Geen concrete Brabantse cijfersOp de vraag hoeveel bezoeken de Brabantse huizen verwerkten, kon een woordvoerder zo snel geen antwoord geven. "Wij schatten het aantal bezoeken in Nederland aan de hand van makelaars met minimaal vijf deelnemende huizen. Als we alleen naar Brabant kijken, kan die schatting minder nauwkeurig zijn", aldus de woordvoerder.
Jaarlijks vinden twee Open Huizen Dagen plaats: een in het najaar en een in het voorjaar. Aan de voorlaatste in oktober deden landelijk iets meer huiseigenaren mee, namelijk 41.000.
Volgens de NVM is het aantal bezoeken wel gelijk gebleven. "Er waren huizen waar de bezoekers echt in de rij moesten staan om binnen te komen. En helaas ook een beperkt aantal huizen dat geen bezoekers ontving."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.