'Dit is verschrikkelijk', motivatiespeech Marc Lammers helpt Willem II maar 45 minuten

3 april 2016 om 01:57
nl
Trainer Jurgen Streppel ging met zijn spelers vissen op de Noordzee en hockeycoach Marc Lammers kwam vrijdag nog op visite bij Willem II voor een motivatiespeech. Het leek tegen FC Twente ook daadwerkelijk resultaat op te leveren, maar op het eind stond Willem II toch weer met lege handen.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Na zeventien tellen mocht Willem II al juichen na een afstandsschot van Erik Falkenburg en nog voor rust verdubbelde Lucas Andersen de score. Willem II speelde met agressie en vertrouwen en leek op weg naar een belangrijke zege. En toch sjokte Falkenburg na het laatste fluitsignaal moedeloos de catacomben in.
"Mede door die speech van Lammers hadden we er ook echt veel zin in. Dat bleek ook wel in de eerste helft . En dan toch met 2-3 verliezen. Dit is echt een verschrikkelijk gevoel. Dit is bizar."
'We roepen het over onszelf af'Want in de tweede helft gaf Willem II het toch weer weg. Een weergaloze Ziyech nam FC Twente bij de hand, de Marokkaan scoorde twee keer uit een vrije trap en bereidde tussendoor ook nog een treffer voor.
"Willem II - FC Ziyech was 2-3 vandaag", verzuchtte trainer Jurgen Streppel na afloop. "Maar we roepen het wel over onszelf af. Dat is ook inherent aan de fase waar we in verkeren en waar we staan op de ranglijst."
'We gaan er echt alles aan doen'Zo blijft Willem II in de degradatiezone, al blijft Streppel strijdbaar. "Tot en met acht mei blijft het spannend. De eerste helft is het aanknopingspunt voor de komende weken." Falkenburg concludeert zuur: "Nog vijf wedstrijden. We gaan er echt alles aan doen om boven de streep te blijven."
En of we na het visuitje op de Noordzee en de motivatiespeech van Marc Lammers nog iets anders kunnen verwachten bij Willem II? "Ja", zegt Jurgen Streppel. "Bassie en Adriaan komen op visite. Maar zet dat maar niet in de kop van het verhaal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.