Sanne Verhagen imponeert bij rentree na maandenlang blessureleed, maar wint net geen brons

2 april 2016 om 00:43
nl
Sanne Verhagen is er tijdens haar rentree op de judomat net niet in geslaagd een medaille te veroveren. De judoka uit Best maakte in het Turkse Samsun indruk, maar ze moest vrijdag in de strijd om de derde plaats haar meerdere erkennen in de Duitse Miryam Roper.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Roper was Verhagen met een waza-ari de baas. Verhagen stond vijf maanden buitenspel door een ernstige spierblessure. Ze liep in oktober een scheur op in haar linkerhamstring.
De judoka uit Best begon het Grand Prixtoernooi in Samsun meteen fraai, door Batzul Altai uit Mongolië met waza-ari te verslaan. De Francaise Automne Pavia bleek in de tweede partij van een ander kaliber. Binnen een minuut stond er waza-ari op het scorebord en niet veel later ippon.
RogicVerhagen herstelde zich via de herkansingen ten koste van de Servische Jovana Rogic, maar daarna zette Roper haar de voet dwars. Toch kijkt Verhagen trots op het toernooi terug. "We zagen dit toernooi vooraf als test, om te kijken waar ik na mijn blessure sta. Hoe mijn lichaam zou reageren op wedstrijdomstandigheden."
Ze heeft tijdens haar wedstrijden in Samsun niet meer aan de achillespees gedacht. Maar ze merkte wel dat ze nog niet helemaal op haar oude niveau is. "Dat bleek tijdens de wedstrijden tegen de judoka's die boven aan de wereldranglijst staan. Je mist toch een stukje wedstrijdritme en hardheid."
Op koersVerhagen ligt ondanks haar maandenlange afwezigheid nog altijd op koers voor Rio. ""Maar niemand mag me inhalen op de ranglijst", weet de judoka. "Hert beste zou zijn als ik nog iemand inhaal." Er zijn nog vier toernooien te gaan waar punten voor de 'olympische' ranglijst kunnen worden verdiend. Op 31 mei wordt bekend welke judoka's naar de Spelen mogen.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!