Luguber gedenkhoekje Albert Verlinde nu te zien in Breda, 'Dit keer geen boze tongen'

4 april 2016 om 01:33
nl
Het misschien ietwat lugubere gedenkhoekje voor de springlevende RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde heeft een nieuwe locatie gekregen. Het kunstwerk is nu te bewonderen in een kunstgalerie in Breda nadat het eerder uit een etalage in Amsterdam werd verwijderd.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Dat laat  Jordy Koevoets, de maker van het kunstwerk 'In memoriam: de dood van een roddelkoning', zondag aan Omroep Brabant weten. "Dit keer geen boze tongen van hogerhand of opgelegde censuur", zo maakt hij duidelijk.
Een statementHet werk bestaat uit een zwarte vitrine waarin tien foto's van de presentator en musicalkoning uit Cromvoirt staat.  Om die foto's natuurlijk veel kaarsen, bloemen en een teddybeertje. Volgens de Bredase kunstenaar een statement 'tegen de gekte en de onzin van de media'.
Eerder stond het gedenkhoekje voor Albert Verlinde bij metrostation Wibautstraat in Amsterdam. Het vervoersbedrijf GVB kon zich echter niet vinden in het kunstwerk. Het bedrijf noemde het 'aanstootgevend en kwetsend' en liet het daarom afplakken. Later werd het werk verwijderd.
LEES OOK: Gedenkhoek Albert Verlinde van Bredase kunstenaar verwijderd van metrostation
Een maand te zienVolgens Koevoets is het geen directe aanval op Albert Verlinde. De showbizzman is volgens de kunstenaar eerder het symbool van de gekte van de media. Maar toen er zoveel ophef over ontstond, ging de kunstenaar er met een gestrekt been in.
Nu is de expositie tenminste een maand te zien in de Bredase galerie Kunstdrift in de Houtmarktpassage, zegt Koevoets. "Mensen fronsen hun wenkbrauwen of lachen er hartelijk om. Precies wat ik wil!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.