Video

Brandweer redt man uit hachelijke situatie op balkon bij brand in appartement Oosterhout

4 april 2016 om 07:56 • Aangepast 21 november 2020 om 11:32
nl
Een bewoner van een appartementencomplex in Oosterhout is zondagnacht met ademhalingsmoeilijkheden opgenomen in een ziekenhuis. Er was rond kwart voor een brand uitgebroken in zijn woning. Volgens de politie was de brand ontstaan in de keuken.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het slachtoffer kreeg veel rook binnen, maar hij raakte verder niet gewond. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de man twintig minuten op het balkon van zijn woning gestaan voordat hij kon worden gered.
Nacht elders doorgebrachtHet appartementencomplex waar de brand woedde, staat aan de Loevensteinlaan in Oosterhout. Bewoners van naastgelegen appartementen op de tweede verdieping moesten hun huis tijdelijk verlaten en een aantal heeft de nacht elders moeten doorbrengen. Een kat heeft de brand niet overleefd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Opgesloten op balkonDe man raakte tijdens de brand opgesloten op het balkon aan de achterkant van het appartement. Hij kon geen kant uit terwijl het vuur zich snel uitbreidde. De eerste hulp werd verleend door een surveillerend hondenteam van de politie. De brandweer wist de man met een hoogwerker van het balkon te halen.
Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Diverse brandweerwagens, de politie en een traumahelikopter kwamen naar de Loevensteinlaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.