Weer files voor Belgische grens door invoering tolkastje voor vrachtwagens, ergste drukte voorbij

4 april 2016 om 11:31 • Aangepast 21 november 2020 om 11:31
nl
Er waren maandagmorgen weer grote problemen op de snelweg A67 richting Belgische grens. De opstopping had volgens de VID en de ANWB te maken met de tolheffing in België. Rond halftien waren de grootste problemen achter de rug.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Als gevolg van de tolheffing, die vorige week in België is ingevoerd, moesten vrachtwagenchauffeurs wachten om het benodigde tolkastje te bemachtigen.[Tweet:body:https://twitter.com/vid/status/716844537113624576]  Kans op vertraging  Inmiddels kan het verkeer gestaag doorrijden, al moet nog wel rekening worden gehouden met vertraging. Ook bij grensovergang Hazeldonk was eerder deze maandagmorgen sprake van filevorming.
De invoering van de kilometerheffing, vorige week vrijdag, ging op de eerste de beste dag ook al gepaard met veel verkeersopstoppingen bij de Nederlands-Belgische grens. Ook zondagavond ontstonden er zo op diverse plekken files.
Veel protest na invoeringChauffeurs die zonder tolkastje rijden, riskeren een boete van duizend euro. De invoering van de tolheffing leidde tot veel protest onder de chauffeurs. De acties die zij begonnen, leidden weer tot nieuwe verkeersopstoppingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.