Agressieve rijders en foutparkeerders: 3 op de 10 Brabanders ervaart verkeersoverlast

4 april 2016 om 11:41
nl
Zeker drie op de tien Brabanders ervaart verkeersoverlast in de buurt. De grootste ergernissen: mensen die te hard rijden, parkeerproblemen en agressief rijgedrag. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2015 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

In totaal geeft 31,6 procent van de Brabanders tussen de 15 en 65 jaar aan verkeersoverlast te ervaren. Dit is iets meer dan het landelijke gemiddelde van 30,3 procent. Limburgers (35 procent) en Zuid-Hollanders (33 procent) ervaren de meeste verkeersoverlast.
HardrijdersWeggebruikers die te hard rijden, vormen voor veel inwoners van onze provincie de grootste bron van overlast. Ruim 22 procent van de Brabanders geeft aan hier last van te hebben.
Op de tweede plaats staat de overlast door parkeerproblemen. Ruim 16 procent van de Brabanders kan maar moeilijk een parkeerplek vinden in de buurt. Een klein deel van de Brabanders - 5,6 procent - geeft aan last te hebben van agressief rijgedrag rond hun huis.
DalingUit de Veiligheidsmonitor blijkt dat stadsbewoners iets vaker verkeersoverlast ervaren in hun buurt dan mensen op het platteland.
Ondanks al deze problemen neemt de verkeersoverlast in Brabant een klein beetje af. In 2012 gaf nog ruim 33 procent van de ondervraagde Brabanders aan verkeersoverlast in hun buurt te ervaren. [localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57021a2662ae8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.