Van kerk naar fitnessclub: transformatie van Willibrorduskerk in Zeilberg begonnen

4 april 2016 om 13:54
nl
Een transformatie van kerk naar fitnessclub klinkt misschien vreemd, maar in Zeilberg is het maandag harde werkelijkheid. Afgelopen weekend werd een ‘opheffingsuitverkoop’ gehouden. Nu de Willibrorduskerk leeg is, is maandag met de bouw van de fitnessclub begonnen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het was zaterdag druk met koopjesjagers. “Om kwart voor negen stonden er mensen in de rij voor de deur. Twee derde van de inventaris is verkocht, de rest wordt opgeruimd”, vertelt pastoor Paul Janssen.
Gemengde gevoelensHij houdt een dubbel gevoel over aan de uitverkoop. “Het is ontluisterend om te zien dat de kerk leeg is, maar aan de andere kant ben ik blij dat de spullen een nieuwe eigenaar of bestemming hebben gekregen.”
Jarenlang streed de Werkgroep Behoud St.Willibrorduskerk Zeilberg voor het behoud van de kerk. Er werd zelfs bij het Vaticaan geprotesteerd, maar het hoger beroep tegen de sluiting had niet het gewenste effect. Pieter Bouwmans zat in de werkgroep, die al een paar jaar niet meer bestaat. “Jammer dat het zo is gelopen, maar het was een gelopen race”, verzuchtte hij maandagmorgen.
KapelletjeDe bouw van de fitnessclub neemt naar verwachting een paar maanden in beslag. Het geld dat met de uitverkoop is verdiend, wordt in de bouw van een kapelletje gestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.