Advocaat wil vrijspraak voor Wim S. in moordzaak Heidy Goedhart. 'Onvoldoende bewijs'

4 april 2016 om 17:27 • Aangepast 21 november 2020 om 11:31
nl
Advocaat Arthur van der Biezen wil dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk wordt verklaard in de zaak Heidy Goedhart. Gebeurt dat niet, dan pleit hij voor vrijspraak voor zijn cliënt Wim S..De raadsman vindt dat er onvoldoende bewijs is dat S. zijn partner Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel heeft vermoord.
Profielfoto van Verschuren CornéProfielfoto van Koen Wijn
Geschreven door
Verschuren Corné & Koen Wijn

De advocaat zei dit maandagmiddag tijdens de derde dag van het proces voor de rechtbank in Breda. Van der Biezen hield maandag een pleidooi dat enkele uren in beslag nam. Dinsdag gaat de rechtszaak verder en krijgt onder meer de verdachte het laatste woord.
Vrijdag eiste justitie achttien jaar cel voor moord met voorbedachten rade. De officier van justitie typeerde de daad als een ‘gewetenloos, laf en harteloos’.
PleidooiVan der Biezen had veel kritiek op de undercoveractie en het gebrekkige onderzoek. Zo zou de plaats delict volgens hem beschadigd zijn geweest en met de fiets van Heidy was gerommeld. Ook moet de tijd tussen de dood van Heidy en de melding van Wim S. opnieuw berekend worden om precies te kunnen vaststellen wat er die avond precies is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: ‘Wim S. wachtte Heidy Goedhart op met een straatkleiner, sloeg haar bewusteloos en wurgde haar’
Onder drukVan der Biezen betoogde tijdens zijn pleidooi dat de bekentenis die via de undercoveroperatie is verkregen er niet toe doet. “Waarom zou hij bekennen? Zijn leven hing van leugens aan elkaar. Hij loog om de baan te krijgen. Hij werd onder druk gezet. Als hij niet zou bekennen ging de baan niet door”, zei hij in zijn pleidooi.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Ging justitie te ver om Wim S. de moord op Heidy Goedhart te laten bekennen?
Geen inbraaksporenHeidy Goedhart werd in december 2010 dood gevonden in haar achtertuin, terwijl het huis overhoop was gehaald. Er waren geen sporen van inbraak en er was niets meegenomen uit het huis.
InbrekersS. heeft altijd ontkend dat hij iets met de moord te maken heeft. Hij zegt dat Heidy Goedhart is overlopen door inbrekers. Dat scenario is volgens de officier van justitie erg onwaarschijnlijk.
Het sneeuwde op de avond van Heidy's dood flink en in de sneeuw zijn geen vluchtsporen gevonden. Ook vindt justitie het vreemd klinken dat inbrekers eerst iemand doden en vervolgens een huis overhoop halen zonder iets mee te nemen.
Geen fysiek bewijsTegen Wim S. is nooit fysiek bewijs gevonden. S. werd twee keer opgepakt. De eerste keer moest hij worden vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.
Uiteindelijk was er een grote undercoveroperatie nodig om Wim S. opnieuw op te pakken. Tijdens die undercoveroperatie gaf hij expliciete details over de dood van Heidy Goedhart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.