Na wodka nu blokje kaas voor medespelers Rens van Eijden (want hij gaat naar AZ)

4 april 2016 om 16:57
nl
Rens van Eijden heeft dan toch zijn droomtransfer te pakken. Nadat zijn lucratieve vertrek van NEC naar Dinamo Moskou op de valreep niet doorging, kon hij nu kiezen voor een mooie club dichter bij huis. De voetballer uit Berghem tekent voor vier jaar bij AZ.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

In de winterstop dacht de verdediger nog een miljoenencontract bij Dinamo Moskou getekend te hebben. Alles was rond, Van Eijden had zijn collega's bij NEC al op wodka getrakteerd, toen het uiteindelijk om vage redenen toch werd afgeblazen. Maar nu is daar dan toch een mooie transfer. Niet naar Moskou, maar naar Alkmaar.
Blokje kaas ipv wodkaVan Eijden: "Toen ik naar Moskou leek te gaan heb ik op wodka getrakteerd. Dus ze verwachten nu een blokje kaas van me. Eigenlijk had ik al een keer afscheid genomen, maar dat was verkeerd uitgepakt, dus ik denk niet dat ik het heel snel nog eens doe. Maar AZ is een mooie, nette club en een stap hogerop. Voor mij een nieuwe uitdaging. De daadkracht van AZ heeft me doen besluiten alles zo snel mogelijk rond te krijgen."
En zo komt het dus toch nog goed met Rens van Eijden, die er na het afketsen van zijn Russische transfer er in de winterstop even flink doorheen zat. Volgens zijn trainer, Ernest Faber, heeft de verdediger zich daarna weer snel herpakt.
"Hij heeft het even moeten verwerken. Dat die transfer niet doorging was een teleurstelling. Maar dat heeft hij goed en snel verwerkt en presteerde daarna weer naar behoren."
Geweldig avontuurMet de transfer naar AZ lijkt Van Eijden te kiezen voor meer zekerheid. "Tegen Moskou kon ik geen nee tegen zeggen. Financieel, sportief en met de stad Moskou zou het een geweldig avontuur zijn geweest. Maar dat is verleden tijd."
"AZ is een club waar ik me verder kan ontwikkelen en met een voetbalfilosofie waar ik ook in geloof. Ik heb gesproken met de trainer en ook daar een goed gevoel aan overgehouden. En de daadkracht om mij een vierjarig contract aan te bieden maakte het voor mij makkelijk om voor AZ te gaan."
Medische keuringEén ding staat de transfer nog in de weg. Rens van Eijden moet nog door AZ medisch gekeurd worden. "Maar ik ben volledig fit en ik ben niet bang voor die keuring. Dus ik ga er vanuit dat alles in kannen en kruiken is."
FC Oss in AlkmaarEn als dat rond is, dan zou AZ weleens gekscherend FC Oss 2 genoemd kunnen worden. Want behalve Van Eijden is ook spits Vincent Janssen getogen in Oss. Reden wellicht om vanaf het volgende seizoen een supportersbus vanuit Oss naar Alkmaar te laten rijden.
"Vincent Janssen en ik hebben allebei niet bij FC Oss gespeeld, maar we komen wel allebei uit Oss. Ik woon nu nog in Berghem, maar ik ga verhuizen. En die bus vanuit Oss? Misschien als Vincent 'm betaalt", lacht de verdediger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.