Video

Dit jaar al drie reeën gedood rond Bergen op Zoom

5 april 2016 om 20:53 • Aangepast 21 november 2020 om 11:30
nl
Voor de derde keer dit jaar is in de bossen bij Bergen op Zoom een ree doodgebeten door honden. Boswachter Erik de Jonge vond de zwaargehavende ree. Naast hondenbeten in het achterlijf had het dier ook nog verschillende messteken.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De boswachter vermoedt dat de hondeneigenaar met een mes de gewonde ree uit haar lijden heeft willen verlossen.
Instinct"Zeg nooit dat je hond zoiets niet doet, want dat doet hij wel", zegt Erik de Jonge. "En zodra een hond eenmaal wild gepakt heeft, gaat hij dat vaker doen", voegt hij er bezorgd aan toe.

Wachten op privacy instellingen...

Waarschijnlijk is de ree zondagmiddag gepakt. "Het was lekker weer en het was druk in de bossen." Waarschijnlijk is er meer dan één slachtoffer gevallen. "Ik kreeg later nog een melding van een kreupele ree. Die melding kwam pas nadat deze ree al dood was."
AiDe Jonge denkt dat het toeval is dat er nu drie reeën zijn doodgebeten in drie maanden tijd. "Maar ik kan niet vaak genoeg blijven waarschuwen. Laatst rende ook zo'n 'doet hij anders nooit' hond achter een ree aan. Die eindigde onder een auto. De hond dan."
De Faunabeheereenheid Brabant verzamelt cijfers van omgekomen reeën. "We registreren alleen nog niet als ze door hondenbeten om het leven zijn gekomen", aldus Erik Koffeman van de FBE. Die staan geregistreerd bij overige doodsoorzaken."
Tientallen gevallen Omdat er afgelopen tijd een aantal incidenten is geweest met honden, gaat Koffeman nu ook bijhouden hoeveel reeën er door honden worden gedood. Vooralsnog is het dus nog niet precies duidelijk hoe vaak het voorkomt. "Ik kan wel zeggen dat het in Brabant om zeker tientallen gevallen per jaar gaat", aldus Koffeman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.