Video

Sterrenchefkok voor even een dj: Dick Middelweerd treedt op voor duizenden feestvierders Symphony31

5 april 2016 om 16:09 • Aangepast 21 november 2020 om 11:31
nl
Even geen pannen, fornuis en de meest verfijnde kooktechnieken, maar de draaitafel en het mengpaneel. Sterrenchefkok Dick Middelweerd (52) van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre was maandagavond voor heel even dj. En hij vond het ...supergaaf.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Wat wil je, voor de eerste keer in zijn leven mocht hij plaatjes draaien voor een massa mensen. Middelweerd is weliswaar groot geworden als kok en gewend om groepen te verwennen, maar muziek maken voor tienduizend man in Rotterdam Ahoy is andere koek. Het overkwam hem maandagavond tijdens Symphony31, DJ meets orchestra.
'Een hele belevenis'“Het was fantastisch, een hele belevenis, al was het inderdaad wel wat anders dan koken en heel wat anders dan ik vroeger gewend was”, vertelt Middelweerd.
Het draaien en mixen van muziek is al langere tijd een hobby van de kok. Hij draaide al eens op dancefeest Lakedance. “Ik weet nog goed dat ik met LP’s en singles heb moeten werken. Nu staat alles op MP3 en usb-sticks. Je hebt veel meer mogelijkheden.”'Goede basis en balans'Middelweerd dankte zijn optreden aan horecagroothandel Sligro, de hoofdsponsor van het evenement. Hij stond op het podium met collega-topchefs Ron Blaauw en Ferry van Hout. Met zijn drieën verzorgden ze een set van een uur. En daar was over nagedacht, net als over de gerechten die hij in de regel zijn clientèle voorschotelt. “Er moet altijd een goede basis zijn en vervolgens zorg je laagje voor laagje voor een mooie balans. Met wat een zwoele, smakelijke toevoeging.” Optreden was voorgerechtOver eten gesproken: het gelegenheidsoptreden was een soort van voorgerecht, want na hen was het de beurt aan echte kanjers in de muziekwereld als Joss Stone, Jocelyn Brown en Van Velzen. Middelweerd: “Of ik nog backstage ben geweest om een praatje met hen te maken? Nee, dat is er niet van gekomen.”Misschien nog te veel in hogere sferen na zijn optreden?

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.