Drankjes, lekker eten en de zegen van Pater Poels, heropening de Pollepel is één groot feest

4 april 2016 om 21:48
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Broodpater Gerrit Poels geeft zijn zegen aan de doorstart van sociaal eethuis de Pollepel
Omroep Brabant
Omroep Brabant
1/6 Pollepel maakt feestelijke doorstart. Sociaal eethuis is gered.
Een lekker drankje bij binnenkomst, de zege van Pater Poels en een feestmaal met rode kool, aardappelpuree en runderstoof. Aan alles is maandagavond gedacht tijdens de opening van de vernieuwde Pollepel, oftewel De Halve Gare. Er dreigde definitieve sluiting voor het sociale eethuis, maar door samen te werken met Het Raakveld hoeven de klanten van de Pollepel niet op zoek naar een nieuwe eetgelegenheid.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

De mensen van de Pollepel en Het Raakveld noemen het zelf een huwelijk dat ze aangaan met elkaar. Bij een huwelijk hoort een zegen en dus kwam Pater Poels voor die gelegenheid nog langs. Beetje weemoedMet zijn zegen werd de nieuwe eetgelegenheid geopend. Poels was in de jaren zestig de initiatiefnemer van de Pollepel. "Ik sta hier toch wel met een beetje weemoed, want alle dingen die veranderen doen een beetje zeer", vertelt de pater. "Langs de andere kant ben ik ook blij dat er een oplossing is gekomen."
Hij heeft vertrouwen in de toekomst van De Halve Gare. "Ik ken een aantal mensen die hier nu aan de slag gaan ik heb er goeie verwachtingen bij." [tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/717015038771507200]
Gezelligheid moet blijvenDe voormalige klanten van de Pollepel zijn blij dat ze een nieuwe plek hebben waar ze terecht kunnen voor een maaltijd. "Alleen de locatie is anders", vertelt een vrouw die zit te genieten van haar soep. "Verder is alles hetzelfde. Dezelfde lieve mensen om je heen en gewoon lekker kletsen met iedereen."
En daar zijn de meeste mensen het mee eens. Ook maandagavond is het een gezellige bedoeling. Zodra één van de gasten de microfoon pakt en uit volle borst André Hazes' Bloed, Zweet en Tranen zingt, duurt het niet lang voordat de hele zaal mee zingt en zwaait.
Dubbel gevoel In de keuken is Pauline Penners ondertussen druk bezig met het klaarzetten van het hoofdgerecht. "Ik sta hier met een dubbel gevoel", vertelt ze. "Ik ben vooral blij dat we nu hier terecht kunnen maar er zijn ook frustraties over het afgelopen anderhalve jaar." Toch vindt Penners de doorstart reden voor een heel groot feest. "Het is mooi dat dit vanuit een burgerinitiatief tot stand is gekomen."
Zjef Naaijkens van het Raakveld is ook blij met het initiatief in zijn pand. Het Raakveld is een werkplaats voor mensen met een beperking. Zij vinden er een vorm van dagbesteding. "Wij hadden al één keer in de week een restaurantfunctie en nu gaan we dat vier keer in de week doen. Onze mensen kunnen dan ook meehelpen in de keuken van het restaurant."

Wachten op privacy instellingen...