Springkussen Festival strijkt dit jaar neer in Eindhoven met springkussen voor 200 man

5 april 2016 om 08:00
nl
Brabant is dit jaar een bijzonder feest rijker. In het Philips de Jonghpark in Eindhoven vindt 3 september het Springkussen Festival plaats. Tijdens dat festival kunnen volwassenen op springkussens springen terwijl ze naar dancemuziek luisteren.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Volgens de organisatie doet tijdens het festival een enorm springkussen zijn intrede. Dit kussen, de Big Mama, zou een omvang van liefst achthonderd vierkante meter hebben. Big Mama weegt vier ton en zou plaats moeten bieden voor tweehonderd springers.
Behalve het springkussen is er ook nog ander (opblaas)vertier. Zo zijn er areas met een opblaaskerk, foodtrucks, stormbanen, basejumps en rodeo's. Dit alles tentoongesteld onder het muzikale genot van verschillende dj's.
Tweede editieVorig jaar was de eerste editie van het Springkussen Festival in Amsterdam. Onze collega's van AT5 deden daar toen verslag van. Het leverde bijzondere beelden op.
Dit jaar zal het Springkussen Festival op drie plekken worden gehouden. Eerst in Amsterdam (2 en 3 juli), dan in Enschede (6 augustus) en ten slotte in Eindhoven (3 september). De kaartverkoop start dinsdagmiddag.
Ook ballenbak met doorsnede van tien meter"Vorig jaar kwamen er veel Brabanders naar Amsterdam om het festival te bezoeken. Daarom hebben we besloten het dit jaar ook in Eindhoven te organiseren. Het thema dit jaar is Bigger/Better/Bouncie", meldt organisator Bob Wisman.
Wisman: "Er zijn meer attracties met een hogere doorloop om rijen te verkorten. Daarnaast hebben we nu meer tijd gehad om de betere attracties uit het buitenland te halen." Zo komt er behalve Big Mama ook een ballenbak met een doorsnede van tien meter naar Eindhoven.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=7HK6d1f-9Qc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.