Wim S. over de moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel: 'Ik ben het niet. Ik ben de dader niet'

5 april 2016 om 15:49
nl
Het proces tegen Wim S., die wordt verdacht zijn vriendin Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel te hebben vermoord, is na vier zittingsdagen voorbij. De officier van justitie in Breda reageerde dinsdag op het uren durende pleidooi dat advocaat Arthur van der Biezen maandag hield. Aan het eind van de zitting kreeg de verdachte het laatste woord. "Ik ben het niet. Ik ben de dader niet", zei S. tegen de rechter.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Heidy Goedhart (34) werd in december 2010 dood gevonden in haar achtertuin aan de Eem in Kaatsheuvel. Verdachte, Wim S. bekende tijdens een undercoveractie van de politie dat hij zijn partner heeft gewurgd.
LEES OOK: Ging Justitie te ver om Wim S. de moord op Heidy Goedhart te laten bekennen?
Laffe en harteloze daadJustitie eiste afgelopen vrijdag achttien jaar cel tegen S. voor 'de gewetenloze, laffe en harteloze daad.' Advocaat Van der Biezen vindt dat er onvoldoende bewijs is en wil vrijspraak.
Wim S. voelt zich op dit moment goed, volgens zijn advocaat. "Maar het is natuurlijk voor hem heel moeilijk, heel spannend. Achttien jaar of niet, dat is nogal wat."
De rechtbank doet op 23 mei uitspraak. De raadsman van S. heeft al laten weten in hoger beroep te gaan als de verdachte wordt veroordeeld.
[scribblelive:body:http://scrbliv.me/1994101]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.