Video

BAM! Frietkot uit New Kids in Den Dungen wordt gesloopt

5 april 2016 om 15:44 • Aangepast 21 november 2020 om 11:29
nl
"Wie is hier nou de snackbar, gij of ik?" Je hoort het snackbareigenaar Henk nog zo zeggen in de serie New Kids. Het is voorgoed verleden tijd, want de meest bekende friettent van het land wordt gesloopt door de eigenaar. En dat is nondeju jammer, vindt uitbater van cafetaria 't Pleintje in Den Dungen.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Duitsers, Belgen, Russen. Iedereen kwam er een knoepert met turbosaus eten. Er werden zelfs fietstochten naar dé hotspot uit New Kids, georganiseerd voor echte Maaskantje-pelgrims. Het is allemaal verleden tijd.
Nieuwe cafetaria moet netterDe eigenaar van 't Pleintje, Dré van Schijndel, heeft de grond gekocht van de gemeente. Hij wil er een nieuwe cafetaria neerzetten die iets 'luxer' zal worden. Van Schijndel moet nu alleen nog een nieuw bestemmingsplan aanvragen zodat er een vergunning kan worden verleend.
Eerder heeft de gemeente al aangegeven dat een nieuwe cafetaria geen probleem is, als de architectuur aan zal sluiten bij het nabijgelegen schoolgebouw.
Verrekte KoekwausDe uitbater van 't Pleintje, Eric van Zandbeek, weet alleen nog van niets. Hij noemt Dré geen verrekte koekwaus, maar hij vindt het wel jammer dat zijn frietkot verdwijnt. "Ik hoor al jaren dat hij iets anders wil, maar nu gaat het blijkbaar echt gebeuren. Ik heb er alleen nog niets over gehoord van hem."
Eeuwig zondeEric wordt inmiddels platgebeld met bezorgde fans. "Ik krijg natuurlijk van iedereen berichtjes. Ze vragen zich af wat er gaat gebeuren. 't Pleintje was heel populair." Volgens Eric zijn er nog steeds elke dag Duitsers in zijn snackbar te vinden. "Het hoort echt bij New Kids hè."
Gelukkig blijven de legendarische beelden uit snackbar 't Pleintje voor altijd bestaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.