Thalita de Jong in Wall of Fame van het Johan Cruyff College

5 april 2016 om 18:38 • Aangepast 21 november 2020 om 11:29
nl
Thalita de Jong wordt opgenomen in de Wall of Fame van het Johan Cruyff College in Roosendaal. Daarbij hoort ook een ambassadeurschap voor het Johan Cruyff College voor de rest van het jaar. Ieder jaar wordt één uitblinkende, studerende sporter deze eer gegund.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

De wielrenster uit Ossendrecht werd het afgelopen jaar Nederlands en wereldkampioen bij het veldrijden. Ook op de weg presteerde ze goed. Zo won ze het jongerenklassement in de Holland Ladies Tour. "Het is een bijzonder moment dat ik hier mijn foto in de Wall of Fame heb mogen schuiven", zegt Thalita de Jong. "Ik sta naast mooie topsporters, dat is heel bijzonder."
Sport en onderwijs"Sport en onderwijs moeten samengaan", zegt Herman Kruis, directeur van het Johan Cruyff College in Roosendaal, over de keuze om Thalita de Jong in het zonnetje te zetten. "Thalita heeft in drie jaar tijd alle schoolopdrachten ondanks haar trainingen en wedstrijden altijd op tijd ingeleverd. Als je op sport- en onderwijs gebied zo'n prestatie levert dan ben je kandidaat voor de Wall of Fame."[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/717276821952323584] Cementen afdruk Johan CruyffDe beeltenis van Thalita de Jong komt te hangen onder een cementen afdruk van de hand van Johan Cruyff. "Het is iets moois dat ik onder hand van Johan Cruyff op de Wall of Fame kom", aldus Thalita de Jong.
Tijdens de ceremonie werd ook stilgestaan bij het overlijden van de initiatiefnemer en naamgever van de opleiding voor topsporters. In de school is een gedenk- en condoleancehoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.