Ga jij morgen stemmen over het Oekraïne-verdrag? Hier kan het [KAART]

5 april 2016 om 12:50
nl
Door heel het land openen de stembureaus woensdag hun deuren. Op 6 april mogen kiesgerechtigde Nederlanders stemmen over het raadgevend referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Wil jij ook gaan stemmen? Hier kan je terecht. Via het zoekscherm kun je kijken waar de stemlokalen in jouw gemeente zijn.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57037c3041804]Het associatieakkoord is een samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne op economisch en politiek gebied. Via de in juli van kracht geworden referendumwet heeft samenwerkingsverband GeenPeil afgedwongen dat er een referendum over komt. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben hier een handtekening voor gezet.
Minder stemlokalen geopendIn dertig van de 66 Brabantse zijn er tijdens het referendum minder stemlokalen open dan normaal, zocht Omroep Brabant eerder al uit. In eerste instantie spande Son en Breugel de kroon. Daar zouden slechts drie lokalen geopend worden, terwijl dat er tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 nog tien waren.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56d99dcd7d626]
Voor het Forum voor Democratie, een van de GeenPeil-partijen, was dat reden om de gemeente voor de rechter te slepen. De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat het inderdaad te weinig stemlokalen waren en dat Son en Breugel er nog vier moest openen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.