Brabantse lichtbril gaat voor Olympisch Goud zorgen in Rio

5 april 2016 om 15:59 • Aangepast 21 november 2020 om 11:29
nl
Een bril die het verschil gaat maken tussen Olympisch goud of zilver in Rio, zo wordt de Propeaq omschreven. Diverse sporters, waaronder Ranomi Kromowidjojo uit Eindhoven, hebben de bril met lichttherapie in bruikleen. Maar of het unieke Nederlandse product, van Tilburgse makelij, echt het verschil gaat maken, weten we pas in augustus.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

De bril zorgt ervoor dat het slaap- en waakritme wordt verschoven. En voor de sporters die naar de Olympische Spelen in Rio gaan, is dit handig want zij moeten tijdens de Spelen laat in de avond presteren in plaats van vroeg in de morgen.
Op 4 april sprak Pieter van den Hoogenband uit Eindhoven tijdens De Wereld Draait Door vol lof over de Propeaq-bril.

Wachten op privacy instellingen...

Het Brabantse product is bedacht door onder anderen Toine Schoutens uit Tilburg en Huub van Berkel in samenspraak met de sporters. Terugdringen van een jetlagVia de nieuw ontwikkelde bril waar ingebouwde lichttherapie in is verwerkt en de bijbehorende app, krijgen de sporters advies over het terugdringen van een jetlag en het verbeteren van de arbeid en rust.
Dit kan volgens Huub van Berkel net het verschil zijn. Huub: “De bril kan het verschil zijn tussen goud en zilver, tenminste dat heeft Jacco Verhaeren tegen mij gezegd.”
Niet alleen voor sportersDe bril is niet alleen voor sporters handig, maar ook voor mensen die regelmatig nachtdiensten draaien en voor medewerkers in de luchtvaart.
Lichttherapie 2008 OSHet is niet de eerste keer dat lichtman Toine Schoutens in aanloop naar de Olympische Spelen zijn expertise deelt. In 2008 gebeurde dit ook al en toen wonnen de Nederlandse sporters zestien medailles.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.