'Zeer professionele' hennepkwekerij in Helmond met werkrooster en bedrijfskantine

5 april 2016 om 19:40 • Aangepast 21 november 2020 om 11:29
nl
Daags na de enorme actie tegen de drugscriminaliteit in Brabant heeft de politie opnieuw een hennepkwekerij opgerold. Het gaat om een 'zeer professionele' kwekerij in een loods in Helmond. Er was zelfs een bedrijfskantine.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De kwekerij was gevestigd op de eerste verdieping van een loods aan de Kastmolen. De criminelen gingen kundig te werk. Ze deden alles, van het begin tot het eind van het productieproces, helemaal zelf. Er lagen werkpakken klaar. Er was zelfs een rooster met werktijden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Alles zelfIn vier ruimten waren kwekerijen met in totaal 1.450 hennepplanten gevestigd. In andere ruimten werden materialen opgeslagen en werd de hennep geknipt en verder verwerkt.
De politie nam de hennep in beslag en heeft de planten vernietigd. Ook werden een boot en een bestelbus in beslag genomen. De eigenaren van het pand zijn opgepakt voor onderzoek.
Burgemeester Elly Blanksma en enkele wethouders namen een kijkje na de inval. Ze wilden met eigen ogen zien hoe de criminelen te werk gingen.
Operatie TrefpuntDe kwekerij in Helmond werd daags na Operatie Trefpunt ontdekt. Dat was een groots opgezette actie om drugscriminelen in Brabant een flinke slag toe te brengen. Daarbij werden 55 verdachten opgepakt en zes drugslabs opgerold. Een verhuurbedrijf in Best bleek de centrale plek voor de criminelen te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.