Destil Trappers zet grote stap op weg naar finale

6 april 2016 om 00:32
nl
Destil Trappers heeft dinsdagavond de derde wedstrijd in de halve finale om het kampioenschap in de Duitse Oberliga gewonnen. De Tilburgse ijshockeyers wonnen thuis van EC Peiting met 8-3. De stand in de best-of-five-serie tegen de Duitsers is nu 2-1 in het voordeel van de Trappers. De winnaar speelt de finale om het kampioenschap in de Oberliga.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Destil Trappers begon dinsdag zeer voortvarend aan de wedstrijd. Na de eerste periode stonden de Tilburgers al met 4-0 voor. Peter van Biezen, Danny Stempher en tweemaal Kyle Just scoorden. En dat kwam vooral door de andere manier van spelen.
Overrompeld"Wij hadden na de eerste twee duels een goed gesprek met elkaar en daarin is besloten dat we ze nu vanaf het begin meteen zwaar onder druk zouden zetten. Dat heeft wel gewerkt", sprak Ivy van den Heuvel. "Je kunt wel zeggen dat wij hen overrompeld hebben."
"Al die druk resulteerde in veel turn-overs van Peiting, daardoor konden wij meer kansen creëren en goals maken. Dat deden we goed", sprak Mickey Bastings na afloop.  
StrafminutenIn de tweede periode scoorde verdediger Giovanni Vogelaar met een mooi schot de 5-0, al zag de keeper van EC Peiting er daarbij niet goed uit. Peiting ging harder spelen en kwam terug in de wedstrijd omdat Trappers reageerde op het fysieke spel en enkele strafminuten kreeg.
Anton Saal maakte de 5-1 namens Peiting en in de derde periode was het Martin Andrä die de Tilburgse goalie Ian Meierdres verschalkte: 5-2.
Wake-up callHet was een soort wake-up call voor Destil Trappers dat op jacht ging naar de 6-2. "Mickey Bastings: "Wij wisten dat we die 6-2 moesten maken om ze niet weer terug in de wedstrijd te laten komen. Gelukkig lukte dat."
Danny Stempher maakte de 6-2 maar kort daarna scoorde Florian Stauder namens Peiting de 6-3. Het slotwoord was aan Mickey Bastings die tweemaal scoorde, waarvan de laatste uit een penaltyshot: 8-3.
KnokpartijtjesOpvallend in de derde periode was vooral dat beide teams het fysieke aspect niet schuwden. Er werden aardig wat bodychecks uitgedeeld en meerdere keren ging het er ook iets grover aan toe met vechtpartijen.
"Je weet dat zoiets in de play-offs kan gebeuren", verklaarde Ivy van den Heuvel de knokpartijtjes. "Ze willen een signaal afgeven dat we nog niet van ze af zijn en dat we nog rekening met ze moeten houden. We wilden niet voor onze tegenstander onderdoen en hebben daar passend op gereageerd."  
Vrijdag duel vierVrijdag speelt Trappers een uitwedstrijd in Zuid-Duitsland. Als Trappers daar wint, staat de club in de finale. Als Trappers verliest, volgt nog een thuiswedstrijd in Tilburg op zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.