Video

Referendum Oekraïne: zo is er in jouw gemeente gestemd

7 april 2016 om 02:23
nl
De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend: Brabant is duidelijk tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Alleen in Vught was een meerderheid voor het verdrag. In Rucphen was het tegen-kamp het grootst: hier stemde 76,9 procent van de mensen tegen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Op dit kaartje zie je hoe er in jouw gemeente is gestemd (groen is voor, oranje is tegen).[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57053119082a9]
Het opkomstpercentage bedroeg in onze provincie 29,95 procent. Landelijk moest de opkomstdrempel op dertig procent liggen om het referendum geldig te laten verklaren. Die drempel is met 32,2 procent gehaald.
Tilburg minste stemmersTilburg ging aan landelijk aan kop wat betreft het laagste aantal stemmers: slechts 22,7 procent van Tilburgers bracht een stem uit. Gevolgd door Reusel-De Mierden (24,1) en Zundert (24,3 procent).
In Rucphen lag het percentage nee-stemmers op 76,9 procent. Dit was het hoogste percentage van onze provincie. Gemiddelde was 63,3 procent in Brabant tegen dit verdrag en bijna 36 procent voor. Alleen in de gemeente Vught was een meerderheid voor: 50,3 procent.
LiveblogGedurende de dag hield Omroep Brabant een liveblog bij. Het liveblog is hieronder nog terug te kijken.[scribblelive:body:http://scrbliv.me/1996559]Het is ook mogelijk om dit verslag in een groot scherm te bekijken.
ZIE OOK: Een ode aan PSV op je stembiljet, mag dat?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.