Penningmeester Someren verdwenen met 10.000 euro van heemkundekring, vrouw wanhoop nabij

6 april 2016 om 20:07
nl
Een man die sinds 18 maart wordt vermist, zou ruim 10.000 euro hebben verduisterd van De Vonder, de heemkundekring in zijn woonplaats Someren. Het bestuur heeft aangifte gedaan. De man is penningmeester van de vereniging. Het betekent een nieuwe klap voor zijn vrouw. "Ik leef al een paar weken tussen hoop en wanhoop na zijn vermissing. Wat mijn man als penningmeester misdaan zou hebben, daarvan heb ik nooit iets geweten."
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

De man beheert al jaren de financiën van De Vonder. Zijn vrouw heeft het bedrag inmiddels terugbetaald, al was ze dus niet op de hoogte van de praktijken waarvan haar 66-jarige echtgenoot wordt beschuldigd.
Fraude komt toevallig aan het lichtDe fraude kwam aan het licht op de dag van de verdwijning. Voorzitter van de heemkundekring Jan van de Rijdt wilde met de penningmeester de stukken doornemen voor de jaarvergadering, die voor dinsdagavond op de agenda stonden.
Geld steeds in kleine bedragen weggesluisd"Hij bleek echter niet thuis te zijn. Ik had graag iets met hem willen bespreken, omdat hij de laatste tijd tegen zijn gewoonte in wat slordig met stukken was omgegaan", aldus Van de Rijdt. Vervolgens bleek dat er ineens een 'bedrag van vijf cijfers' ontbrak. "We gaan er vanuit dat het bedrag niet ineens is verduisterd, maar dat het de afgelopen twee jaar stelselmatig in kleine bedragen is overgemaakt."
Nog geen aanknopingspuntenDe inwoner van Someren vertrok bijna drie weken geleden met de auto van huis. Daarna is niets meer van hem vernomen. De familie is, in samenwerking met de politie, op zoek naar de man. Aanknopingspunten over zijn mogelijke verblijfplaats zijn er nog niet. "We doen echt alles om hem terug te vinden", aldus zijn vrouw.
Haar echtgenoot vertrok die vrijdag in een zwarte Renault Mégane Scénic met het kenteken 24-RP-SJ. Hij is 1,82 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg een zwart suède jack, een spijkerbroek en een blauw overhemd met cognackleurig streepje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.