Eerste vijfsterrenhotel van Brabant opent bijna deuren in Breda: 'Er moet buzz ontstaan'

7 april 2016 om 12:33
nl
Gouden kranen en bronzen deurknopjes? Het is een behoorlijk mysterie hoe het vijfsterrenhotel Nassau in Breda eruit komt te zien, maar chique zal het zeker zijn. De bouwwerkzaamheden zijn bijna afgerond. Op 2 mei gaan de deuren open. Het is het eerste vijfsterrenhotel van Brabant.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

De plaats waar Hotel Nassau verrijst, in de Bredase Nieuwstraat, was lange tijd een onooglijk gezicht. De vijf panden die er vroeger stonden, boden plaats aan studenten. Ze stonden een lange tijd leeg en en waren er houten platen voor de ruiten getimmerd.
Maar het zijn panden met potentie en een rijke historie. Oorspronkelijk waren het drie hofhuizen, een kapel en een klooster.
Het nieuwe hotel zal 95 kamers tellen. Er komt een restaurant met de naam 'Liefdegesticht' en de gerenoveerde kapel wordt de evenementenlocatie van het hotel.
Uniek in BrabantDat het Hotel Nassau vijf sterren heeft krijgt, is vrij uniek. Het is het eerste hotel in Brabant met zoveel sterren. Voor een verblijf van dezelfde kwaliteit moet je nu nog naar Rotterdam of Amsterdam.
Hoe het interieur er uit komt te zien, blijft nog even geheim. Volgens een woordvoerster hoort dat bij het mysterie dat ze rondom het hotel willen creëren. "Er moet echt een buzz ontstaan. De eerste blinde boekingen komen al binnen."



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.