Swim Cup: Femke Heemskerk wil weten waar ze staat na bewogen vertrek uit Eindhoven

6 april 2016 om 12:17
nl
Femke Heemskerk zoekt deze week bij de Swim Cup in Eindhoven naar bevestiging. De 28-jarige zwemster 'vluchtte' vorig jaar na het dramatisch verlopen WK van Eindhoven naar Frankrijk. Daar ging ze trainen onder de excentrieke Philippe Lucas, berucht vanwege zijn keiharde aanpak.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

"De intensiteit en lengte van de trainingen zijn heel anders dan ik gewend was. Ik zwem nu wekelijks ruim 70 kilometer, hiervoor 45 tot 50. Zeker in het begin was ik extreem moe", zegt Heemskerk. "De Swim Cup wordt het eerste toernooi waaraan ik goed uitgerust begin. Ik ben heel benieuwd wat dat oplevert."
Vorig jaar zwom Heemskerk toptijden bij de Swim Cup. Ze ging als favoriete deelneemster naar de WK, maar bezweek in Kazan onder de druk. Het leidde tot een gewaagd besluit, amper een jaar voor de Spelen in Rio. Ze verliet het vertrouwde Eindhoven voor een sprong in het diepe.
ZIE OOK: Zwemster Femke Heemskerk vertrekt uit Eindhoven
Spijt van vertrek uit Eindhoven?Heemskerk: "Spijt heb ik niet, ik ben hier met volle overtuiging ingestapt. Omdat ik denk dat dit de enige manier is om het te laten slagen. Maar of deze aanpak werkt, weet ik nog niet. Dat hoop ik in Eindhoven te ondervinden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.