KNVB: 'PSV'er Davy Pröpper mag broer Robin niet belonen met vakantie'

6 april 2016 om 19:29
nl
Middenvelder Davy Pröpper wil niets liever dan kampioen worden met PSV. Hij hoopt dat zijn broer Robin, die voor De Graafschap speelt, hem een handje gaat helpen. Op de laatste speeldag van het seizoen spelen de Superboeren tegen Ajax. En, zoals bekend, strijden PSV en Ajax om de landstitel.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

"Ik heb hem al een vakantie beloofd als hij van Ajax wint", zegt Davy Pröpper woensdag in Voetbal International. "De bestemming mag hij zelf kiezen, dat maakt me dan helemaal niets uit. Het zou het ultieme slot van een mooi seizoen kunnen worden."
Reactie KNVBDe KNVB laat via een woordvoerder weten contact op te nemen met PSV. "Volgens het reglement mag het niet. Je mag geen aanmoedigingspremie geven", zo klinkt het. "We zullen dat bij PSV aangeven. Maar ik heb het idee dat het een verhaal is met een knipoog."
PSV staat, met nog vijf speeldagen voor de boeg, op twee punten achterstand van koploper Ajax. Als het verschil zo blijft, valt de beslissing op de laatste speeldag. PSV speelt dan een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en Ajax bezoekt dus De Graafschap.
Pröpper is hoopvol over titelkansen PSVDavy Pröpper is nog hoopvol gestemd over de titelkansen van PSV. "En dat was ik direct al na het verloren duel met Ajax. Natuurlijk was dat een deceptie, we hadden Ajax een flinke tik kunnen uitdelen door te winnen, alleen is de weg nog lang."
Hij vervolgt: "Ik zie Ajax niet alle wedstrijden winnen. Dus dan moeten wij gewoon zorgen dat we met PSV onze zaken op orde hebben. Alle wedstrijden winnen, dat is nu ons enige doel, en dan kan de schaal zomaar in Eindhoven zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.