Grote drugsactie: 31 arrestaties en bijna 70 invallen in Brabant

6 april 2016 om 14:30
nl
Bij de grote drugsactie van het landelijk parket en justitie in de zuidelijke provincies zijn maandag in totaal 31 mensen in Brabant gearresteerd. Dat blijkt uit het totaaloverzicht van de landelijke recherche. Op 69 adressen in onze provincie waren er invallen van de politie. Veruit de meesten daarvan, 22, waren in Eindhoven.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

In Eindhoven werden ook de meeste aanhoudingen verricht: negen mensen moesten mee met de politie.
In totaal waren er 124 invallen, waarvan 107 in Nederland. Tweederde daarvan, 69 invallen, waren in Brabant. Brabant heeft met 31 van de 55 arrestanten ook meer dan tweederde van de opgepakte verdachten.
Zwaartepunt in Oost-BrabantIn Oost-Brabant, het werkgebied van justitie in Den Bosch, waren veruit de meeste invallen (48) en en ook de meeste aanhoudingen: 18 van de 31 Brabantse arrestanten.
[Localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57050e0c5b30e]
Het Openbaar Ministerie in Breda en die in Den Bosch zijn druk bezig met de voorgeleidingen van de aangehouden drugsverdachten in hun arrondissement. Normaal gesproken moet die voorgeleiding voor de rechter-commissaris komende donderdag al plaatsvinden. Dan wordt besloten wie er langer vast blijft.
Inmiddels vrijgelatenTwee van de aangehouden verdachten  -uit de regio's Tilburg en Eindhoven- zijn inmiddels vrijgelaten. "Dat wil niet automatisch zeggen dat ze geen verdachte meer zijn", zegt hun advocaat Bert De Rooij. "Zij kunnen later eventueel opnieuw  worden opgepakt."
Mr.De Rooij vertegenwoordigt acht van de 31 Brabantse verdachten. Die cliënten komen allemaal uit Tilburg of Eindhoven en omgeving. Hij is ook raadsman van de hoofdverdachte uit Best, die in Tsjechië is gearresteerd. Die verdachte wacht op uitlevering aan Nederland.
Een aantal van zijn cliënten zit in beperking, zodat hij er niet veel over kan zeggen.
Zeker één verdachte -uit Tilburg e.o.- is inmiddels voorgeleid en blijft nog twee weken vastzitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.