Politie laat bij spoedgevallen, plattelandsgemeenten komen er bekaaid vanaf

6 april 2016 om 14:47
nl
De politie slaagt er nauwelijks in om binnen vijftien minuten te arriveren bij een spoedgeval. Het streven om in negentig procent van de meldingen op tijd te zijn, wordt maar in 1 op de 6 Brabantse gemeenten gehaald. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl bij de politie heeft opgevraagd op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

De getallen tonen aan dat de gemeenten Baarle-Nassau, Reusel-De Mierden en Aalburg er het meest bekaaid vanaf komen. Eerstgenoemde draagt met 44 procent de rode lantaarn in Brabant. Volgens NU.nl heeft de politie vooral in uitgestrekte gebieden moeite met het halen van de streefnorm. In de stad worden de aanrijtijden veel makkelijker gehaald.
Streefnorm verhoogdTot 2015 streefde de politie er naar om in 85 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse te zijn. Vorig jaar werd deze norm nog eens opgeschroefd naar 90 procent. Alleen in Goirle, Loon op Zand, Tilburg, Roosendaal, Waalwijk, Halderberge, Uden, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Breda en Heusden werd dit percentage gehaald. Omroep Brabant heeft de decimalen daarbij naar boven afgerond.
Goirle bovenaanDe top 3 bestaat uit Goirle, Loon op Zand en Tilburg. Bekijk hier hoe vaak de politie in jouw gemeente vorig jaar op tijd was: [localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/5704e9e67b819]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.