Video

Bredanaar succesvol met uitzendbureau in Marokko

6 april 2016 om 14:55
nl
Bredanaar Rachid Khoukhi doet in Marokko goede zaken met zijn eigen uitzendbureau Maroc Recruitment voor Marokkaanse jongeren. Via internet en een Facebook-pagina werft hij in Nederland.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Veel Marokkaanse jongeren komen in Nederland moeilijk aan een baan. Volgens Khoukhi heeft dit vooral met vooroordelen te maken, terwijl er in Marokko een structureel tekort is aan jongeren met een goede vooropleiding. In negen maanden tijd heeft het uitzendbureau 300 tot 400 jongeren in Marokko aan een baan geholpen. Het gaat om tijdelijke banen met de mogelijkheid tot een vast contract.
Khoukhi is 28 jaar en studeerde af aan de Avans Hogeschool in Breda op International Business Management. Ook hij had grote moeite om een baan te vinden. "Ze vragen eerder of je moslim bent dan naar je diploma's. We worden in Nederland als tweederangs burgers gezien en ik zie geen verbetering."
Haat"Wilders gedraagt zich als Hitler en ik ben bang waar het naartoe gaat. Er zijn steeds meer Nederlanders die ongegrond vanwege mediabeelden een enorme haat hebben tegen moslims. En steeds meer moslimjongeren hebben het gevoel dat elke Nederlander een racist is. Waarom blijven in een land waar je niet welkom bent, als je je toekomst ook kunt opbouwen in een land waar je dat wél bent?"
De jongeren die via Maroc Recruitment aan de slag gaan, krijgen een hoger loon dan gemiddeld in Marokko. "Een reguliere baan betaalt hier in Marokko 300 tot 500 euro. De mensen die via ons aan de slag gaan, krijgen 1000 tot 1100 euro per maand", aldus Khoukhi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.