Vakbond op de bres voor freelancers van Brabantse kranten: 'Tarieven te laag om van te kunnen leven'

6 april 2016 om 19:55 • Aangepast 21 november 2020 om 11:27
nl
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt de tarieven van zelfstandige (foto)journalisten van de Persgroep onacceptabel laag. De Persgroep is onder andere eigenaar van de Brabantse kranten het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN DeStem. De tarieven zijn nu "te laag om van te kunnen leven", zegt de vereniging.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Volgens de NVJ zijn de verschillen tussen de beloning van zzp'ers en mensen in dienstverband te groot. De Persgroep heeft per 1 april de tarieven van de zelfstandigen met 40 procent verlaagd hebben en dat is onacceptabel, zegt de NVJ.
De vereniging vindt dat de tarieven te laag zijn om nog van te kunnen leven. "Door de monopolie-positie van de Persgroep in veel regio’s hebben freelancers geen keus om de slechte tarieven wel of niet te accepteren."
De NVJ roept mensen nu op om de petitie 'geen #uitpersgroep' te ondertekenen in de hoop dat de tarieven weer omhoog gaan.

Wachten op privacy instellingen...

De Persgroep is niet alleen eigenaar van de Brabantse kranten, maar heeft ook landelijke titels als de Volkskrant en het Parool.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.