Grote drugsactie: hoofdverdachten komen uit Best, Waalwijk en Kaatsheuvel

6 april 2016 om 21:31
nl
Veertien van de 55 verdachten die op 4 april tijdens de grote drugsactie zijn opgepakt, zijn intussen voorgeleid bij de rechter-commissaris. De voorlopige hechtenis van twaalf van hen is woensdag verlengd met 14 dagen. Onder hen twee hoofdverdachten die maandag in hun woonplaatsen Waalwijk en Kaatsheuvel werden aangehouden. De derde hoofdverdachte is een man uit Best.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

De 50-jarige inwoner van Best die dinsdag in Tsjechië is voorgeleid, wordt aan Nederland overgeleverd.
Ook een andere verdachte is gisteren -in Nederland- voorgeleid en in de cel gezet. Hij werd afgelopen vrijdag, voorafgaand aan de grote drugsactie, aangehouden op de snelweg A58 in de buurt van Tilburg.
Partycentrum Best was voor andersoortige party'sDe verdachte uit Best had, net als de man van 55 uit Kaatsheuvel en de man van 37 uit Waalwijk, de leiding over het criminele ontmoetingspunt Party King aan de Ambachtsstraat in Best.
De drie hoofdverdachten ontvingen onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf daar ruim 700 bezoekers. Tenminste een deel van deze bezoekers kwam er om met de drie te handelen in synthetische drugs en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.
Meeste verdachten uit Brabant en LimburgJustitie onderzoekt nog hoeveel van deze bezoekers ook verdachten zijn.
De meeste andere verdachten, die woensdag te horen kregen dat ze langer vastblijven, komen uit Brabant. Ze variëren in leeftijd van 23 tot 69 jaar.
Het landelijk parket verwacht dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.